Xhaki je sve sinoć došlo na naplatu: Bezobraznog Švicarca ponizili kao nikada u životu

Pedro Goncalves uzvratio

Xhaki je sve sinoć došlo na naplatu: Bezobraznog Švicarca ponizili kao nikada u životu

E. Čaušević

Arsenal je sinoć neočekivano ispao već u osmini finala Evropske lige nakon što je lisabonski Sporting uspio da slavi na Emiratesu poslije penala i zasluženo se plasira dalje. U centru pažnje nakon meča našao se Granit Xhaka kojem se osvetila žestoko proslava gola koju je imao u prvom poluvremenu.

Arsenal i Sporting odigrali su zaista fantastičan dvomeč u osmini finala Evropske lige, ali malo ko je očekivao da će portugalski klub na kraju uspjeti izbaciti Topnike i ovog takmičenja i plasirati se u narednu rundu.

U prvoj utakmici koja se igrala u Lisabonu rezultat je bio 2:2, a Arsenal je sinoć odlično otvorio meč i brzo je došao do prednosti zbog čega su mnogi pomislili da će bez problema proći dalje.

Topnici su do vodstva stigli u 19. minuti kada je Martinelli asistirao za Granita Xhaku koji je uspio da pogodi za 1:0, ali nakon toga je jednim potezom tokom slavlja gola izazvao gnjev navijača i igrača kluba iz Lisabona.

Svojom gestikulacijom se okrenuo prema navijačima Sportinga i ismijavao ih, ali očito Švicarac ni slutio nije da će to sve žestoko doći na naplatu nakon utakmice.

Oglasi

Sporting se u meč uspio vratiti u 62. minuti kada je nevjerovatan gol zabio Pedro Goncalves koji je s centra uspio da lobuje Ramsdalea i poravna na 1:1.

Utakmica je otišla u produžetke gdje nije bilo golova, a nakon penala Sporting je prošao dalje. Tragičar Arsenala bio je Martinelli koji je promašio penal u četvrtoj seriji, dok su igrači Sportinga s bijele tačke bili bez greške i zasluženo su na kraju slavili.

No, nakon utakmice gosti nisu zaboravili šta je Xhaka uradio kada je slavio gol i odlučili su da se osvete bahatom Švicarcu.

U centru pažnje bio je upravo Pedro Goncalves koji je dobro zapamtio šta je Xhaka uradio nakon gola, te je uzvratio. Na isti način se ponašao nakon što je Sporting pobijedio, te je uradio istu gestikulaciju i okrenuo se ka navijačima Arsenala.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Goncalvesov potez oduševio je navijače Sportinga kojima je bilo drago što je Xhakin potez na krjau očito samo dodatno motivisao njihov tim, a onda su odlučili da mu se osvete na žestok način i pokažu da u buduće mora pokazivati više poštovanja prema protivniku.

Sporting će danas saznati protivnika u četvrtfinalu Evropske lige jer se od 13 sati u Nyonu održava žrijeb. Mogući protivnici su im Manchester United, Sevilla, Feyenoord, Juventus, Bayer Leverkusen, Roma i Royale Union SG.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Hhahaha, s ovm IKOM I KLUBOM se SPRDAJU LJUDI, ali DOSLOVNO..ZAMISLI, navijaci NEJACI pricaju kako su ciljano ispali i EL, zamisli..zele da se FOKUSIRAJU na prvenstvo..koje ce NARAVNO NEOSVOJITI, hahahaa
0 1
DamirS
Eh, da vidimo ko je koga danas ponizio i ko je doživio najveće poniženje u životu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi