Mikel Arteta potpuno izgubio živce: "Mene je sramota, muka mi je što sam dio ovog"

Menadžer Arsenala

Mikel Arteta potpuno izgubio živce: "Mene je sramota, muka mi je što sam dio ovog"

Midhat Šljivak

Arsenal je u 11. kolu Premiershipa poražen od Newcastlea na St. James Parku. Susret je riješen kontroverznim pogotkom Anthonyja Gordona, a nakon meča je menadžer Topnika Mikel Arteta potpuno izgubio živce.

Menadžer Arsenala Mikel Arteta potpuno je izgbio živce nakon što je njegov tim poražen u derbiju od Newcastlea s 1:0. Ljut je Španac zbog kontroverznog gola iz kojeg je domaći tim stigao do pobjede.

VAR je kod pogotka pregledao tri opcije. Međutim, utvrdile su sudije da lopta nije izašla, da nije bilo ofsajda ni prekršaja i priznali su pogodak.

Arteta je zbog toga potpuno izgubio živce. Jasno je poručio da ga je sramota što je dio bruke zvana Premier liga.

"Rezultat ne bi trebao biti ovaj kojim se meč završio. Kako je moguće da je gol priznat i to u Premier ligi za koju kažemo da je najbolja na svijetu. 20 godina sam u ovoj zemlji i sad me je sramota".

Oglasi

"Nevjerovatno. Mene je sramota i sramotno je da je ovaj gol priznat. Ovo nije gol, ovo je apsolutna sramota. Nije gol", vikao je bijesni Arteta i dodao je:

"Osjećam se loše, eto kako. Muka mi je što sam dio svega ovoga", poruka je menadžera Arsenala.

Analize su pokazale da lopta nije izašla van terena pred postizanje pogotka, ali preostale dvije situacije su itekako problematične.

Nije nikakvo čudo što je Arteta bijesan nakon svega. Izgubio je dva veoma bitna boda u borbi za vrh tabele i ništa mu ih na kraju ne može vratiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Topnici su trenutno na trećoj poziciji Premiershipa s 24 osvojena boda i imaju tri manje od vodećeg Manchester Cityja, te dva od Tottenhama koji ima utakmicu manje

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Cemu ljutnja, svakako zavrsavate u TOP6..ako ne bude ruzenja od Palacea ili WEST HAMA ponovo..
0 0
atomskimrav
Ja nez sta se desava sa ovom premier ligom, pa zivota mi kao da je neki duh iz nase premier lige usao u njih. Duh tipa Gigovica, Topalovica, Musa, Njegomirovica....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti