Novinar SkySportsa otkrio da Arteta dovodi novo veliko pojačanje: "Rečeno mi je..."

Svi su mislili da je kraj dolascima u Arsenal

Novinar SkySportsa otkrio da Arteta dovodi novo veliko pojačanje: "Rečeno mi je..."

Esmer Oštraković

Iako je još dosta vremena ostalo do kraja prijelaznog roka, može se reći da je uprava Arsenala već sada odradila sjajan posao.

Svima je poznato da su Topnici već do sada potpisali tri sjajna pojačanja i tako najavili velike ambicije koje imaju u narednoj sezoni.

Kai Havertz, Timber i Declan Rice već su potpisali za Arsenal i čelnici ovog kluba su do sada potrošili oko 200 miliona eura.

Ipak, ne misle tu stati, barem ako je vjerovati novinarima SkySportsa koji su prenijeli neke jako zanimljive informacije.

Novinar SkySportsa Dharmesh Sheth tvrdi da je Arsenal jako zagrijan za dovođenje krilnog napadača, te su opcije sveli na dva imena.

Oglasi

Arteta želi da dovede igrača koji može igrati na oba krila, ali da mu je primarna igra na desnoj strani terena gdje bi pravio konkurenciju Saki.

Sveo je trener Arsenala navodno izbor na dva imena a radi se o Diabyju iz Bayer Leverkusena koji je u pregovorima i sa Aston Villom, te sa Raphinhom iz Barcelone.

Raphinha se već dovodio u kontekst sa Arsenalom prije nego je potpisao za klub iz Španije, ali tada je Barcelona "završila" njegov potpis.

Ipak, mnogo toga će zavisiti i od odlazaka iz Arsenala.

"Rečeno mi je da žele još pojačanja u napadu. Posebno kada je riječ o desnoj strani terena. Čini se da će ponovo pokušati sa Raphinhom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zainteresovani su i za Moussu Diabyja iz Bayer Leverkusena. Znam da je Aston Villa poslala ponudu, ali je ona odbijena.

Ipak, da bi bilo novih dolazaka morat će uprava Arsenala prodati neke igrače, jer su mnogo novca potrošili na Havertza, Ricea i Timbera", rekao je novinar SkySportsa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi