Pelle se vraća u Premiership?
Foto: EPA

Dovodi ga West Ham

Pelle se vraća u Premiership?

M. Šljivak

Nekadašnji napadač Southamptona Graziano Pelle (32) mogao bi se vratiti u englesku Premier ligu.

Za njegove usluge zainteresovana je ekipa West Hama, koja traži dodatnu pomoć u napadu, a Sky Italia tvrdi da je rukovodstvo Čekićara kontaktiralo iskusnog fudbalera.

Pelle je trenutno član kineskog Shandong Lunenga. Tamo je stigao 2016. godine i u nepune dvije godine je zaradio ogroman novac. Čini se kako mu je život u Kini dosadio i on bi nekoliko mjeseci prije kraja ugovora rado napustio tim.

West Ham je već počeo pregovore sa Shandongom. Kinezi su također spremni na pregovore i velika je vjerovatnoća da će se 32-godišnji Italijan vratiti u Englesku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tamo je uz dosta uspjeha igrao za ekipu Southamptona, a ime je stekao nastupajući za holandski Feyenoord, koji su mu na kraju donijeli transfer u Premiership.

Iako se nakon 30 golova u dresu Svetaca povezivao sa mnogobrojnim velikanima, Pelle se odlučio na odlazak u Kinu gdje je u 41 utakmici postigao 12 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi