Engleski novinar kritikovao navijače Arsenala zbog Aubameyanga, a on mu odgovorio na Twitteru

Svi su na kraju sretni i zadovoljni

Engleski novinar kritikovao navijače Arsenala zbog Aubameyanga, a on mu odgovorio na Twitteru

Endin Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang posljednjeg dana prelaznog roka prešao je iz Arsenala u Barcelonu.

Aubameyang je u posljednjim minutama januarskog prelaznog roka uspio da raskine ugovor s Arsenalom, a nekoliko dana kasnije potpisao je za Barcelonu u koju je stigao bez obeštećenja.

Iako su mnogi smatrali da Aubameyang nije u formi jer dva mjeseca uopšte nije igrao u Arsenalu, te da se neće uklopiti u igru katalonskog kluba on im je ekspresno pokazao koliko griješe.

Aubameyang je za Barcelonu debitovao prije nešto više od mjesec dana, te je na devet utakmica u dresu ovog kluba zabio već šest golova.

Navijači Arsenala bili su sretni kada je otišao i smatrali su da je Barcelona napravila grešku što je odlučila da ga dovede, ali sigurno je da sada misle drugačije.

Sinoć je dosta pažnje na Twitteru svojom objavom izazvao poznati engleski novinar Piers Morgan koji je inače veliki navijač Arsenala.

Oglasi

"Navijači Arsenala protekla dva sata pišu o tome kako smo mnogo bolji bez Aubameyanga i da im je drago što je otiša. U međuvremenu, on je zabio šesti gol u devetoj utakmici za Barcelonu. Od toga pet je zabio na šest mečeva u La Ligi. Nedostaješ mi Auba", poručio je Morgan, a onda mu je Auba odgovorio.

"Hvala Piers. Ipak, ponekad su svi na dobitku kada krenu različitim putevima, ali je najvažnije da su svi sada sretni. Imali smo dosta dobrih trenutaka koje nikada neću zaboraviti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je i Xavi jednom priliko izjavio da Aubameyang ne bi bio dobro pojačanje za Barcelonu jer to nije tip napadača koji Barca traži na kraju se i on itekako predomislio i promijenio je svoje mišljenje o Gaboncu.

"Aubameyang je dar s neba. Pozitivan je, vrijedan i dobro se uklapa u svlačionicu. Privilegija je trenirati ga", rekao je trener Barcelone nakon sinoćnje utakmice protiv Osasune u kojoj je Barca slavila sa 4:0, a Aubameyang je zabio jedan gol.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti