Arsenal nudio razmjenu igrača, Inter odbio
Ivan Perišić je već odigrao 25 utakmica za Inter ove sezone. Njegov učinak o tri gola i pet asistencije nije previše zadovoljavajući za Nerazzurre koji ga žele prodati (Foto: EPA)

Ozil za Perišića

Arsenal nudio razmjenu igrača, Inter odbio

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal ponudio je Interu razmjenu igrača, ali je italijanski velikan ponuđenu opciju odbio.

Topnici su pokušali dovesti hrvatskog fudbalera Ivana Perišića na posudbu do kraja sezone uz obavezu kupovine narednog ljeta, ali Nerazzurrima su ponudili njemačkog fudbalera Mesuta Ozila.

Arsenal je navodno već i stupio u kontakt sa predstavnicima hrvatskog fudbalera. On je bio spreman na transfer, ali je Inter odlučio da odbije ponudu.

Tim iz Milana ne želi nikakve zamjene, bez obzira što im Arsenal nudi Ozila, koji je njihova velika želja već godinama unazat. Žele samo 40 miliona eura i za tu cifru su ga spremni pustiti

"Ako je neko zainteresovan za njega, imaju uslovi koji se trebaju ispuniti, jer je to odličan igrač. Moraju ga platiti", rekao je trener Intera Luciano Spalletti.

Inter ga je spreman prodati

Hrvatski reprezentativac se minulog ljeta intenzivno povezivao sa Manchester Unitedom, ali je njegov Inter odolio unosnim ponudama Crvenih đavola.

Navodno je Inter odbio 50 miliona eura za Perišića, ali je sada situacija dosta drugačija.

Perišić se u prvom dijelu sezone nije uspio vratiti u pravu formu, a jasno je i da je frustriran činjenicom da ga Inter nije želio pustiti u United, s obzirom da je javno govorio o svojoj želji da zaigra u Premier ligi.

La Gazzetta dello Sport sada saopštava da je Inter spreman prodati Perišića do kraja zimskog prelaznog roka i to za 35-40 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno Inter kao zamjenu za Perišića želi dovesti Carrasca, koji bi vjerovatno koštao tek dio cifre zarađene od potencijalnog transfera hrvatskog reprezentativca, s obzirom da Belgijanac želi što prije napustiti kineski Dalian Yifang.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi