Arsenal opet sije strah, Liverpool se budi, a treći engleski velikan sve bliže nezamislivom

Igrane su dvije utakmice Premiershipa

Arsenal opet sije strah, Liverpool se budi, a treći engleski velikan sve bliže nezamislivom

A. Čaušević

Arsenal je opet Arsenal. Onakav kakav je bio većim dijelom sezone. Liverpool je oživio nade da može do Premierhispa, dok treći slavni engleski klub tone ka Championshipu. Epilog je to dvije igrane utakmice prvenstva Engleska u srijedu navečer. 

Ako se poslije poraza od Manchester Cityja činilo da će Arsenal upasti u rezultatsku krizu stigao je najbolji mogući demtant. Topnici opet igraju briljantno.

Izabranici Mikela Artete su vezali tri uzastopna trijumfa i sada su na +4 ispred Manchester Cityja. Ogomna bodovna zaliha za takvo snažno takmičenje kao što je Premiership.

Arsenal je u srijedu navečer na Emiratima pregazio Everton. Sve je bilo gotovo u finišu prvog dijela kada je domaćin stekao dva gola prednosti.

Saka je u 40. minuti načeo Karamele, a na startu sudijske nadoknade zabio je Martinelli nakon što je VAR utvrdio da Brazilac nije bio u ofsajdu.

U nastavku su Topnici pravovremeno postigli još dva gola. U 71. minuti sjajni Odegaard je riješio sve dileme, dok je u 80. minuti odličnu partiju drugim golom krunisao Martinelli.

Oglasi

Evertonu je ovo bio drugi vezani poraz. I ono što je bilo nezamislivo se ostvaruje. Slavni klub sa Goodison parka je i dalje u zoni ispadanja i odlazak u Championship postaje sve realnija opcija kako se bliži kraj sezone.

U drugom meču Liverpool je sa 2:0 pobijedio Wolverhmpton. Redsi su do golova stigli u posljednjih 20-ak minuta utakmice.

Prvo je Virgil van Dajk zabio glavom, da bi poslije toga lijepu akciju po lijevoj strani i asistenciju Tsimikasa u gol pretovorio Salah.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool sada sa četvrtim mjestom kasni šest bodova, ali ima i utakmicu manje u odnosu na Tottenham pa bi završnica sezone i borba za Ligu prvaka mogla biti i više nego dramatična.

To što su Wolvesi izgubili koliko-toliko odgovara i Evertonu jer Karamelama konkurenti nisu uspjeli pobjeći. Plavi iz Liverpoola za lukom spasa trenutno kasne jedan bod.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tarik_1808
ARSENAL ŠAMPION
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi