Fantastična četvorka: Četiri bivše zvijezde Manchester Cityja i Declan Rice u prvom timu Arsenala

Tvrde engleski mediji

Fantastična četvorka: Četiri bivše zvijezde Manchester Cityja i Declan Rice u prvom timu Arsenala

Esmer Oštraković

Završnica sezone nije onakva kakvom su se nadali navijači, ali i uprava, stručni štab, te igrači Arsenala jer je jasno da će ostati bez titule.

Prvka Engleske ponovo će biti Manchester City, a Topncii su sami sebi krivi jer su mnogo kiksali u posljednje vrijeme.

Ipak, već su čelnici Arsenala krenuli da rade na pojačanjima za narednu sezonu, kako bi ponovo izazvali Manchester City na borbu za prvo mjesto, ali i kako bi bili kompetitivni u Ligi prvaka.

Kako prenose engleski mediji, naredne sezone bi čak četiri bivša igrača Manchester Cityja trebala igrati u prvoj postavi Arsenala, kao i prva meta Declan Rice.

Arteta je na početku ove sezone iz Manchester Cityja doveo Gabriela Jesusa i Oleksandra Zinchenka, a ne namjeraju tu stati.

Naime, Joao Cancelo koji je trenutno na posudbi u Bayernu ubrzo će se vratiti u Manchester City, ali nema namjeru ostati u klubu.

Oglasi

Cancelo je jasko iskusan nogometaš i upravo je to ono što fali Arteti i njegovom timu koji je prepun sjajnih mladih igrača.

Drugi igrač kojeg želi Arteta iz Manchester Cityja jeste trenutni kapiten koji na kraju sezone napušta tim, a to je Ilkay Gundogan.

On je odbio da produži ugovor sa ovom ekipom i na kraju sezone će napustiti tim, a osim Arsenala želi ga i Barcelona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prva meta Arsenala je naravno Declan Rice i to više niko ne krije, a Topnici su spremni da ponude oko 100 miliona eura za njegov potpis.

Granit Xhaka će svoju karijeru nastaviti daleko od Londona, u ekipi Bayer Leverkusena, a to neće biti jedini odlazak iz Arsenala.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Preko 7 mora, preko 7 gora...TOP 6 SAMPIONI..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi