Arsenal ponovo šokirao navijače, Frankfurt slavio u Londonu nakon preokreta

Topnici u velikoj krizi

Arsenal ponovo šokirao navijače, Frankfurt slavio u Londonu nakon preokreta

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala večeras su još jednom šokirali svoje navijače porazom na Emiratesu od Frankfurta (1:2) u meču 5. kola Evropske lige.

Arsenal je propustio priliku da osvoji barem bod i osigura plasman dalje, te su igrači londoskog kluba ponovo razočarali svoje navijače. Emirates je večeras bio po prilično prazan zbog loših igara Topnika koje su se nastavile i večeras.

Topnici su u prvom dijelu nekako uspjeli da dođu do prednosti kada je u prvoj minuti nadoknade mrežu Frankfurta zatresao Aubameyang. Ipak, gosti iz Njemačke su u drugom dijelu bili dosta bolji.

Frankfurt je na 1:1 poravnao u 55. minuti kada je sjajan gol postigao Kamada. Isti igrač bio je u centru pažnje i desetak minuta kasnije jer je svojim drugim golom donio preokret svom timu i vodstvo od 2:1.

Arsenal je do kraja meča pokušao da dođe do boda i osigura prvo mjesto u grupi, ali to nisu uspjeli. U zadnjem kolu igraju protiv Standarda koji u slučaju da pobijedi s pet razlike ide dalje. S obzirom u kakvoj formi je Arsenal to i nije nemoguće.

U istoj grupi igrali su još Vitoria Guimaraes i Standard, a meč je na kraju završen rezultatom 1:1. Gosti su poveli u 40. minuti kada je iz penala bio precizan Lestienne, ali su domaći brzo poravnali preko Pereire što je bio i konačan rezultat meča.

Arsenal je prvi u grupi sa deset bodova, dok Frankfurt ima bod manje. Standard je treći sa sedam, a Vitoria posljednja sa dva osvojena boda.

Dosta zanimljivo bilo je i u grupi E gdje je Lazio pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 pobijedio Cluj. Rimski klub je do pobjede došao u 24. minuti kada je jedini gol na meču postigao Correa.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U ovoj grupi još su igrali Celtic i Rennes, a škotski klub je pobijedio sa 3:1. Golove za Celtic postigli su Morgan, Christie i Johnston, dok je jedini strijelac za Rennes bio Honou.

Celtic je osigurao plasman dalje i ima trenutno 13 bodova na prvoj poziciji, dok drugoplasirani Cluj ima devet. Lazio je treći sa šest, a Rennes posljednji sa jednim bodom.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

United_HZ
To je taj moćni 4rsenal. Neće oni ni evropsku ligu osvojiti
2 3
vanzemaljac
svaka čast Frankfurtu!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi