Arsenal ponudio trojicu fudbalera za Wilfrieda Zahu

Zanimljiva odluka Topnika

Londonski Arsenal odlučio je ponuditi čak trojicu fudbalera Crystal Palaceu u  zamjenu za Wilfrieda Zahu.

Arsenal ponudio trojicu fudbalera za Wilfrieda Zahu
(Foto: EPA)

Menadžer Topnika Unai Emery nema preveliki budžet za pojačanja. Rukovodstvo je odobrilo samo 40 miliona funti za nove igrače, što je zaista mala cifra za današnje tržište.

Tako će ekipa sa Emiratesa morati da se snalazi, a kako je Emeryju velika želja Zaha, koji košta 80 miliona funti, odlučio je da pošalje zanimljivu ponudu na adresu gradskog rivala.

Spreman je španski stručnjak da se odrekne trojice fudbalera. Palaceu će u zamjenu za Zahu ponuditi Caluma Chambersa, Carla Jenkinsona i Reissa Nelsona i nadaju se da bi Crystal Palac mogao prihvatiti ovu ponudu.

Zaha je zatražio odlazak iz kluba. Želi pojačati veći klub, a sa njim su se dosad najviše povezivali Tottenham i Manchester United, gdje je i igrao prije nekoliko godina.

Međutim, cijena od 80 miliona funti je ono što koči zainteresovane strane. Niko ne želi ponuditi toliko novca, pa ćemo na eventualni dogovor morati da sačekamo.

Moguće je da će Palace na kraju pristati i na ponudu Arsenala. Naravno, pored trojice fudbalera vjerovatno bi tražili i određnu sumu novca, ali odgovor se još uvijek čeka.

Zaha je protekle sezone bio fantastičan. Odigrao je 34 utakmice u Premiershipu i imao je učinak od 10 golova i 10 asistencija.

Ranije je tokom karijere igrao za United i Cardiff, a Palace je tim u kojem je ponikao i gdje je pružao najbolje partije.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa