UEFA je prevršila svaku mjeru: Znate li u koliko sati počinje finale Evropa lige?

Fudbaleri i navijači će biti ogorčeni

UEFA je prevršila svaku mjeru: Znate li u koliko sati počinje finale Evropa lige?

Da je UEFA prevršila svaku mjeru time što je dodijelila Bakuu domaćinstvo finala Evropa lige govori više činjenica, ali posljednja je zaista skandalozna. 

U finalu drugog po jačini takmičenja u Evropi igrat će Arsenal i Chelsea što će biti pravi spektakl, barem za one gledatelje koji se odluče otići tako daleko radi utakmice.

Fudbaleri oba kluba te njihovi navijači će morati preći čak četiri hiljade kilometara kako bi došli na odredište, a UEFA ih je šokirala kadab je saopštila koliko karata će navijači dobiti.

Iako tamošnji Olimpijski stadion ima kapacitet od skoro 70.000 mjesta, navijači Chelseaja i Arsenala dobit će samo po šest hiljada karata.

Ako ti podaci nisu dovoljno razljutili aktere utakmice, onda će sigurno informacija o tome kada meč počinje. UEFA je odlučila da će gledatelji u ostatku Evrope biti privilegovani pa će meč gledati od 21.00 sati, kao što smo i navikli od Evropa lige, što znači da će susret po lokalnom vremenu u Bakuu početi u 23.00.

Obzirom da se radi o dva otprilike podjednako kvalitetna protivnika, vrlo je moguće da ćemo gledati produžetke ili možda čak penale što bi značilo da će igrači na terenu biti do dva sata ujutru. U najboljem slučaju za sve aktere utakmice, susret će se završiti oko jedan iza ponoći.

Ako bi u obzir uzeli i dodjelu medalja i pehara te svu popratnu ceremoniju, možemo pretpostaviti da će igrači oba tima skoro do zore ostati na terenu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Naravno, to se ne dopada ni igračima ni navijačima, ali zna se ko se u ovom slučaju pita.

Treba dodati i to da je ovaj susret od daleko veće važnosti za Arsenal, iako se naravno ne može reći da Chelsea neće biti silno motivisan da osvoji još jedan evropski pehar. Ipak, Arsenal ima motiv više, a to je Liga prvaka. Topnici nisu kroz Premier ligu osigurali Ligu prvaka pa će posljednju šansu za to imati u ovom finalu. S druge strane, Chelsea je završio treći u Premiershipu pa mnogo rasterećeniji ulazi u susret.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Radi i moj komsija po cijelu noc za puno manje para. Hajde nece im nista biti
8 0
Dobojlija
Rjesenje ne davati organizaciju finala nekim vukojebinama I svi zadovoljni
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi