UEFA uvela novo pravilo za finala Lige prvaka i Evropske lige!

Odlične vijesti za trenere

UEFA uvela novo pravilo za finala Lige prvaka i Evropske lige!

E. Čaušević

Liga prvaka i Evropska liga su nam ove sezone ponudile nevjerovatne utakmice koje će se dugo pamtiti, a do kraja ostalo je još samo da se odigraju finalne utakmice.

U finalu Lige prvaka gledat ćemo okršaj Liverpoola i Tottenhama koji se igra u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano, dok će engleski okršaj biti i u Evropskoj ligi, a tu se sastaju Arsenal i Chelsea.

UEFA već godinama radi na tome da sva takmičenja poboljša što je moguće više, a pred finalne mečeve u Madridu i Bakuu odlučili su da uvedu novo pravilo.

Naime, treneri engleski klubova će biti oduševljeni što će na klupi sada moći imati čak 12 fudbalera. Više neće morati skratiti spisak i poslati neke igrače na tribine već će svi prvotimci biti u protokolu za utakmicu.

Ovo pravilo UEFA je testirala na mečevima Superkupa i pokazalo se kao pun pogodak. Treneri sada imaju na raspolaganju dosta više opcija, a to trenutno najviše ide u korist Tottenhamu.

U londonskom klubu se nadaju da će se za meč godine oporaviti njihov najbolji igrač Harry Kane. No, sada se ne moraju brinuti oko spiska za meč koga da uvrste ili izbace i imaju pravo da na isti stave i Kanea bez obzira ukoliko ne bude igrao.

No, velika olakšica je što ga onda može mijenjati neko drugi bez izmjena u sastavu, a ako Kane nekim čudom bude spreman onda će to za Tottenham biti najbolji mogući ishod.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prethodnim godinama praksa je bila da na klupi za rezerve može biti šest igrača i jedan golman. Pred svaki meč treneri su morali odlučiti koji igrači će na klupu, a koji će s tribina pratiti meč svog tima.

Sigurno da je i za fudbalere odlična stvar što će biti uz svoj tim na klupi iako ne budu ulazili u igru. Jasno je da je i za njih mnogo bolje da meč posmatraju s ostatkom saigrača i daju podršku s klupe.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi