Emirates i Topnici slave Rayu - Arsenal nakon penala u četvrtfinalu Lige prvaka!
FOTO: EPA

Sjajna utakmica u osmini finala Lige prvaka

Emirates i Topnici slave Rayu - Arsenal nakon penala u četvrtfinalu Lige prvaka!

E. Oštraković

Jako zanimljivu revanš utakmicu u okviru osmine finala Lige prvaka odigralu su Arsenal i Porto na Emiratesu. Nakon velike borbe prolaz dalje ostvarila je ekipa Arsenala i to nakon boljeg izvođenja penala.

Velika taktička borba, ali i dosta oštra igra viđena je sa obje strane na ovoj utakmici. Porto je igrao disciplinovano veći dio susreta i svoje prilike je čekao iz kontri.

Krenulo je prilikom Arsenala u 13. minuti. Bukayo Saka je imao sjajnu priliku, navijači su već krenuli slaviti gol, ali Diogo Costa je sjajno odbranio njegov udarac.

Tri minute kasnije Evanilson u prilici za Porto. Šutirao je Evanilson sa ivice kaznenog prostora, ali lopta ide malo pored gola.

Ponovo je Evanilson bio u prilici u 22. minuti. Ovaj put je šutirao u okvir gola, ali je Raya dobro intervenisao.

Oglasi

Do vodstva je Arsenal došao u 41. minuti, a strijelac gola bio je Leandro Trossard. Ipak, najmanje se priča o njegovom golu, a krivac za to je Odegaard.

Kapiten Arsenala upisao je magičnu asistenciju, a Trossard je postigao gol i tako pogodio za prednost svoje ekipe.

Nakon toga uslijedila je velika bitka na sredini terena sve do 70. minute kada je Porto imao veliku priliku za poravnanje.

Francisco Conceicao je napravio solo prodor, šutirao je sa vrha kaznenog prostora, ali se Raya istakao sjajnom odbranom.

Topnici su u samo dvije minute imali dvije velike prilike, ali nisu uspjeli da postignu gol koji bi ih odveo u narednu fazu takmičenja.

Oglasi

Prvo je Jesus šutirao u 83. minuti, ali je Diogo Costa još jednom fantastično odbranio i ostavio svoju ekipu u igri.

Dvije minute kasnije u prilici je bio Saka koji je na velike muke stavio Costu, ali ponovo je sjajno reagovao golman Porta.

Do kraja regularnog dijela utakmice nije bilo promjene rezultata, te je bilo jasno da idemo u produžetke. 

Prvi produžetak nije pružio mnogo, pa nije bilo ni promjene rezultata, te se sa istim rezultatom ušlo u drugi produžetak.

Niti u drugom produžetku nije bilo golova, te je pobjednik odlučen nakon bolje izvođenja penala, a to je bila ekipa Arsenala.

Oglasi

Prvi su šutirali igrači Arsenala, tačnije kapiten Arsenala Martin Odegaard koji je bio siguran sa bijele tačke. Nakon njega za Porto je šutirao Pepe Aquino koji je također pogodio.

Drugu seriju otvorio je Havertz koji je baš kao i Odegaard bio miran i siguran. Raya je nakon toga odbranio udarac Wendella i donio je prednost svojoj ekipi.

Čekao je Diogo Costa Saku, ali je Englez promijenio stranu i donio prednost Arsenalu od 3:1. Ipak, siguran za 3:2 kod Porta bio je Grujić.

Rice je doveo Arsenal na korak od pobjede nakon što je bio siguran u četvrtoj seriji za Topnike. Galeno je šutirao četvrto za Porto, ali je i njegov penal odbranio Raya.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zinchenko igrao petnaest minuta drugog produžetka

Zanimljivo za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i našeg selektora Savu Miloševića jeste da je kod Arsenala u posljednjih petnaest minuta na terenu bio Zinchenko.

Ukrajinac je bio povrijeđen, ali očito je da se oporavio od povrede i da ćemo ga gledati i u Zenici 21. marta u utakmici baraža za Evropsko prvenstvo.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Palanori
Guzijaaaaaa gnjido ljudskoga roda...spavas li mirno...
5 0
user1676232465
Pepe kao da mu je 20 a ne 41 svaka časta za formu i igru
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi