Martin Odegaard je majstor fudbala, jednostavno!

Kakva magija Norvežanina

Martin Odegaard je majstor fudbala, jednostavno!

E. Oštraković

Fudbaleri Arsenala nakon prvog poluvremenu revanš utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Porta imaju prednost od 1:0.

Porto je u ovaj susret ušao sa prednosti od 1:0 nakon prve utakmice, ali su to Topnici uspjeli anulirati nakon prvog poluvremena utakmice u Londonu.

Krenula je utakmica napadima Topnika, a prvu pravu priliku za domaći tim imao je Bukayo Saka u 13. minuti.

Navijači su već počeli slaviti gol nakon sjajne solo akcije Sake, ali je Diogo Costa napravio fenomenalnu intervenciju i odbranio njegov udarac.

Tri minute kasnije šansa za goste iz Portugala. Evanilsnon je dobro šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali lopta ide pored gola.

Ponovo je probao Evanilson za Porto u 22. minuti. ali je ovaj put kao pobjednik izašao David Raya.

Oglasi

Trenutak kada je Arsenal došao do vodstva desio se u 41. minuti. Gol je postigao Trossard, ali o njemu će se najmanje pričati.

Razlog za to je magija Odegaarda koji je na maestralan način "podvalio" loptu svom krilnom napadaču, koji je nakon toga postigao gol.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako je sve to izgledalo pogledajte OVDJE.

Igrači Porta tako nisu uspjeli izdržati u prvom poluvremenu i sačuvati svoj gol, te u drugom dijelu susreta moraju krenuti nešto otvorenije.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi