Lista povrijeđenih i upitnih sve veća: Arteta bez "desetke" naredna dva mjeseca

Veliki peh za njega

Lista povrijeđenih i upitnih sve veća: Arteta bez "desetke" naredna dva mjeseca

Esmer Oštraković

Ekipa Arsenala ove sezone igra sjajno, te su nakon dosada odigranih utakmica na prvom mjestu na tabeli u Premiershipu.

Arteta je posložio ekipu na najbolji mogući način, ali čini se da tek sada kreću problemi za njega i njegove kolege u stručnom štabu.

Naime, veliki je broj igrača za koje je još uvijek upitno da li će biti spremni za derbi utakmicu koju Arsenal igra u subotu.

Riječ je o susretu na domaćem terenu, a protivnik je ljuti rival iz sjevernog Londona, ekipa Tottenhama. Utakmice ova dva kluba uvijek donose užarenu atmosferu i po pravilu jako mnogo golova.

U posljednjih nekoliko utakmica Arsenal je bilo lišen usluga Zinchenka, Partey je također izbivao sa terena, a ni Tomiyjasu se nije naigrao zbog povrede.

Uspio je Arteta nekako slagati ekipu, te je sa polovičnim kadrom nizao povrede. Nakon toga se povrijedio i Odegaard, ali on se oporavio od povrede i biti će spreman za utakmicu protiv Tottenhama.

Još uvijek je upitno da li će Partey, Tomiyasu i Zinchenko biti spremni za utakmicu koja se igra u subotu, ali barem će na raspolaganju trenera Arsenala imati jednog lijevog beka, a to je Tierney.

Nažalost po Arsenal, do decembra u timu neće biti "desetke" Emila Smitha-Rowa, koji je danas uspješno operisan, a radi se o operativnom zahvatu tetive.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njega očekuje rehabilitacija, a u Arsenalu se nadaju da će se u tim vratiti u decembru, te da neće biti većih komplikacija.

Ovaj mladi nogometaš "eksplodirao" je prošle sezone kada je postigao deset golova u Premiershipu, te je time izborio i nastup u reprezentaciji Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi