Marouane Chamakh se pojavio na televiziji i skoro ga niko nije prepoznao: "Ovo je moj kraj"

Bivši napadač Arsenala završio karijeru

Marouane Chamakh se pojavio na televiziji i skoro ga niko nije prepoznao: "Ovo je moj kraj"

Endin Čaušević

Nekadašnji napadač Arsenala, Marouane Chamakh, odlučio je završiti svoju igračku karijeru.

Ovaj 35-godišnji napadač je skoro tri godine bez kluba, ali je tek sada javno poručio da je njegova karijera završena i da se više neće vraćati na fudbalski teren kada je u pitanju igranje.

Chamakha mnogi pamte iz ere Bordeauxa i Arsenala, ali u londonskom klubu nikada nije ispunio očekivanja. Chamakh je bio odličan u Bordeauxu s kojim je uspio osvojiti duplu krunu 2009. godine što je bila njegova najbolja sezona u karijeri.

Godinu dana kasnije Chamakh je potpisao za Arsenal gdje se od njega mnogo očekivalo, ali nije pokazao ništa posebno. Za Topnike je odigrao 40 utakmica i dao svega osam golova.

Igrao je u West Hamu na posudbi, a kasnije ga je Arsenal prodao Crystal Palaceu. Nakon tri sezone u ovom klubu na ljeto 2016. godine prešao je u Cardiff, ali je tu odigrao samo dva meča i nakon nekoliko mjeseci napustio je klub.

Nakon odlaska iz Cardiffa ovaj iskusni napadač nije uspio da pronađe novi angažman, a sinoć je potvrdio da je njegova igračka karijera završena.

"Skoro tri godine prošle su otkako sam zadnji put igrao fudbal. Ovo je moj kraj što se tiče igranja. Želim biti bliže svojoj porodici i sada mogu reći da je moja karijera završena. Možda se okušam kao trener ili neki savjetnik jer mi fudbal zaista nedostaje. Pokušati ću da dobijem licence i da idem ozbiljno korak po korak", rekao je Chamakh.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On se pojavio sinoć na jednoj francuskoj televiziji, a mnogi su bili iznenađeni koliko se udebljao. Jasno je da je dugo vremena van trenažnog procesa i da zaista nema šanse da se vrati u formu jer već ima 35 godina.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi