Arsenal se vratio na ekrane u Kini, ali Mesut Ozil je prošao kao Meho Kodro
Foto - EPA

Ime mu nisu izgovarali

Arsenal se vratio na ekrane u Kini, ali Mesut Ozil je prošao kao Meho Kodro

Midhat Šljivak

Mesut Ozil postao je nepoželjna osoba u Kini.

Zbog javnih komentara o statusu ujgurskih muslimana u ovoj zemlji Kina Ozila smatra nepoželjnim, a čak su prošle sedmica i zabranili prenos utakmice Arsenal - Manchester City.

Međutim, Topnici su se jučer vratili na ekrane kineskih televizija. Ipak, ostala je 'rampa' na ime Mesuta Ozila čije ime komentatori nisu izgovarali.

Svaki put kada bi Ozil bio sa loptom komentatori su bili nijemi i nijednom u toku utakmice nisu izgovorili ime njemačkog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ova situacija podsjeća na devedesete godine kada je Meho Kodro nosio dres Barcelone. Tadašnji komentator RTRS-a Dragiša Ćorsović nije želio da spominje ime bh. fudbalera i izgovarao je samo rečenice igrač s brojem devet.

Podsjetimo, ujgurski muslimani u Kini izgubli su pravo da javno iskazuju svoju vjeru, a navodno su kineske vlasti izvršile i masovna ubistva nad njima.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...kakva bolest...evo sada vidite kakvo je zlo taj komunizam sa kojim smo i mi nekada imali posla...pravo mracno doba,tragedija za ljudski rod...ne ponovilo se nigdje i nikome...
14 3
Zenicanin
komunizam je bolest. eto dokaza
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi