Arteta zadovoljan i pored remija

Debitovao na klupi Topnika

Arteta zadovoljan i pored remija

Samir Mlaćo

Arsenal je jučer remizirao kod Bournemoutha (1:1), a debi na klupi Topnika imao je španski stručnjak Mikel Arteta.

Domaći su vodili nakon prvog dijela, a bod im je donio Aubameyang.

"U smislu stava, želje i agresivnosti, bili smo bolji nego što smo očekivali. Tek treba da naučim mnogo o igračima, kao više da im pomognem, te koji su im prioriteti kako bi bili sigurniji u igri", jasan je bio Arteta.

Strijelac jedinog pogotka za Arsenal imao je samo riječi hvale za novog trenera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije tu bilo nikakve nervoze s njegove strane. Samo nam je rekao da nastavimo igrati kako smo se dogovorili i da poštujemo plan. To smo uradili i igrali daleko bolje u drugom dijelu. Motivisao nas je svojim staloženim ponašanjem bez povika i sličnih stvari. Odigrali smo odlično drugo poluvrijeme i mogli do pobjede, ali ni bod nije loš", rekao je Aubameyang.

Naredni meč Arsenal igra u nedjelju protiv Chelseaja koji je jučer upisao neočekivan poraz od Southamptona.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

edinho
Ma ko nas Gazija....jadnik sav je pogubljen...zalosno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi