Arteta sprema šokantan ljetni transfer - Vraća se igrač koji je 2017. godine napustio Emirates?

Dva su razloga zbog kojih ga želi dovesti

Arteta sprema šokantan ljetni transfer - Vraća se igrač koji je 2017. godine napustio Emirates?

Esmer Oštraković

Uprava Arsenala već je krenula sa pripremama za naredni prijelazni rok koji će krenuti po završetku tekuće sezone.

Mikel Arteta i njegov tim se ponovo bore za prvo mjesto u Premiershipu, ali kako stvari stoje ponovo će Manchester City odnijeti pobjedu i osvojiti titulu u ovom takmičenju.

Očekuje se veliki broj odlazaka iz Arsenala na kraju sezone jer je mnogo igrača koji nisu zadovoljni svojom minutažom. Jedan od njih je i golman Aaron Ramsdale.

Naime, Ramsdale je nakon dolaska Davida Raye izgubio mjesto prvog golmana u Arsenalu, te se očekuje da na kraju sezone napusti klub u potrazi za ekipom gdje će biti prvi golman.

Neće ovaj sjajni golman biti jedini koji će napustiti Arsenal, jer se očekuje da iz Londona odu i Eddie Nketiah, Emile Smith Rowe, James Hillson, te Reis Nelson.

Oglasi

Pravila u Premiershipu nalažu da u timu od 25 igrača mora biti minimalno osam igrača koji su "domaći" igrači.

A pod tim "domaći" svrstavaju se igrači koji su ili rođeni u Velikoj Britaniji ili ako su se pridružili klubu u ovoj zemlji tri minimalno tri godine prije napunjene 21 godine.

Topnici navodno žele da "ubiju" dvije ptice jednim udarcem, te su odlučili da u narednom prijelaznom roku u klub vrate nekadašnjeg golman Wojciecha Szczesnyja.

Poljak je prošap akademiju Arsenala, te je u svojoj karijeri čak 181 put nastupao za ovaj tim prije nego što se 2017. godine pridružio Juventusu.

Ovaj sjajni golman sada ima 34 godine, a u Juventusu je postao broj jedan nakon što je Buffon odlučio da ode u PSG 2018. godine, te je od tada nezamjenjiv na golu.

Oglasi

Ugovor ga za Juventus veže još godinu dana, ali iz Juventusa žele da ga prodaju i da dovedu novog golmana, a to bi trebao biti Michele Di Gregorio iz Monze.

Topnici žele da iskoriste situaciju, te da dovedu ovog sjajnog golmana, a u kroist im ide i to što bi ga mogli dovesti na platu od 100 hiljada funti sedmično.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno veliko pitanje je to da li bi Szczesny pristao da bude rezerva Davidu Rayi koji ove sezone brani zaista sjajno u Arsenalu, te je proglašen najboljim golmanom Premiershipa za ovu sezonu.

Ukoliko bi Arteti propalo dovođenje Szczesnyja navodno on ima i spremnu zamjenu, a radi se o golmanu Brightona Jasonu Steeleu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi