Arsenal "uništio" Chelsea, a potom je Arteta napravio neočekivano na pressu: Svu podršku svijeta...

Stao uz svog kolegu

Arsenal "uništio" Chelsea, a potom je Arteta napravio neočekivano na pressu: Svu podršku svijeta...

Endin Čaušević

Arsenal je sinoć u gradskom derbiju na Emiratesu ponizio Chelsea pobjedom rezultatom 5:0, a nakon utakmice Mikel Arteta oduševio je fudbalsku javnost riječima koje je posvetio Mauriciju Pochettinu.

Topnici su odigrali jednu od najboljih utakmica ove sezone i došli su do važna tri boda u borbi za titulu prvaka Engleske.

Domaći su sjajno otvorili meč i već u četvrtoj minuti su poveli sa 1:0 kada je Trossard zatresao mrežu gostiju. Totalnu rapsodiju Arsenala gledali smo u drugom poluvremenu kada je ovaj tim za svega 18 minuta uspio da zabije četiri gola.

Prvo je White pogodio za 2:0 u 52. minuti, a potom je Kai Havertz s dva gola protiv bivšeg kluba donio Arsenalu prednost od 4:0.

Konačnih 5:0 u 70. minuti postavio je White svojim drugim pogotkom na meču. Nakon utakmice održana je i press konferencija, a javnost je oduševio Arteta svojim riječima o treneru Chelseaja.

Jasno je da je Pochettino na velikom udaru kritika zbog očajnih rezultata Chelseaja ove sezone, a sinoćnji debakl protiv Arsenala bio je još jedan težak udarac.

Oglasi

Međutim, Arteta na press konferenciju nije došao da se naslađuje gradskom rivalu nakon "petarde", te je odlučio stati uz svog kolegu i svojim riječima izazvao je oduševljenje fudbalske javnosti.

"Svu podršku svijeta dajem onome što Mauricio Pochettino sada prolazi i svemu što on radi", rekao je Arteta na početku press konferencije i dodao.

"On radi zaista dobar posao. Chelsea je zaslužio da pobijedi u svih prethodnih sedam utakmica. Nadam se da će se situacija preokrenuti u njegovu korist jer je to zaslužio s onim što je dao toj ekipi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je sinoćnjom pobjedom izbio na prvo mjesto na tabeli Premiershipa sa 77 bodova i ima tri boda i meč više od Liverpoola, te četiri boda, ali i dvije utakmice više u odnosu na Manchester City.

S druge strane Chelsea se nalazi na tek devetoj poziciji na tabeli Premiershipa sa 47 bodova i jasno je da je borba za Evropu već odavno izgubljena.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi