Arsenal: Španac umjesto Španca

Ko umjesto Emeryja?

Arsenal: Španac umjesto Španca

Edmir Škorić
Teme:

Arsenal je nedavno ostao bez trenera, pošto je klub odlučio da nema smisla više vjerovati Unaiju Emeryju, pa se stoga sada s dosta opreza bira novi trener.

Topnike privremeno vodi bivši igrač Freddie Ljunberg, no sudeći barem po meču protiv Brightona - on nije taj.

Stoga klub razmatra ostale opcije, a Daily Telgraph ističe da je Arsenal prednost dao Marcelinu, bivšem treneru Valencije.

Također, kao kandidat se spominje i Mikel Arteta, moji trenutno asistira Pepu Guardioli u Manchester Cityju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arteta je prema nekim medijima ipak prvi favorit i u njemu klub vidi trenera za dugotrajan, temeljit i zahtjevan radni odnos.

Osim njih dvojice, spominje se i Brendan Rodgers, Mauricio Pochettino, Patrick Vieira i Max Allegri, ali ipak najizgledniji kandidati su Arteta i Marcelo.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi