Real Madrid spremio ponudu za Aubameyanga koju bi navijači Arsenala odmah prihvatili

Sprema se razmjena igrača?

Real Madrid spremio ponudu za Aubameyanga koju bi navijači Arsenala odmah prihvatili

E. Čaušević

Španski mediji sve više pišu o tome da Real Madrid već u januaru želi dovesti Pierre-Emericka Aubameyanga iz Arsenala.

Više nije tajna da Aubameyang baš i nije sretan na Emiratesu i otvoreno je priznao da razmišlja o odlasku. No, čini se da bi Gabonac mogao spakovati kofere već u januaru i karijeru nastaviti u jednom od najboljih klubova na svijetu.

Ugledna Marca objavila je jutros da su Kraljevi pokazali veliki interes za Aubameyanga i da razmatraju ponudu koju će poslati na adresu londonskog kluba.

Navodno, Real Madrid je spreman da u transfer Aubameyanga uključi mladog srbijanskog napadača Luku Jovića koji je ljetos stigao iz Frankfurta. Ipak, Jović se nije baš uklopio u ekipu kako se to očekivalo.

Florentino Perez je spreman da pusti ovog 21-godišnjeg napadača u Arsenal u zamjenu za Aubameyanga. Gabonac je prošle sezone bio najbolji strijelac kluba sa 31 golom, a od dolaska u Arsenal u januaru 2018. godine odigrao je 84 meča i dao 53 gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, Jović je za Real ove sezone odigrao tek 11 utakmica i dao je samo jedan gol. No, odlazak u Arsenal bi i za njega mogao biti dobar potez, a čini se da protiv toga ništa nemaju ni navijači kluba s Emiratesa.

Oni su na društvenim mrežama poručili da Arsenal odmah treba prihvatiti ponudu Reala jer bi dolazak Jovića bio jako dobar potez i za budućnost. No, šta će Arsenal odlučiti ostaje nam da vidimo u zimskom prelaznom roku.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi