Riječima "osvojit ćemo titulu" definitivno je prokleo Arsenal

David Luiz najavio titulu, a onda...

Riječima "osvojit ćemo titulu" definitivno je prokleo Arsenal

E. Škorić

Brazilski stoper David Luiz je 19. oktobra poručio da će Arsenal osvojiti titulu. Nakon toga njegov tim ne zna za pobjedu.

Arsenal je jučer izgubio od Brightona i nakon 15 kola je tek 10. sa 19 bodova i sa izvjesno propalom sezonom, bez ikakvih naznaka da bi se nešto konačno moglo promijeniti. Odlazak Unaija Emeryja nije pomogao...

Na Emiratesu čupaju kose, ne znaju kako više da razbiju to prokletstvo, kako napokon da se probude iz ružnog sna i krenu naprijed, a otočki mediji tvrde da je sve počelo izjavom Luiza.

Brazilac je 19. oktobra, prije duela sa Sheffieldom, kazao da je Arsenal "dovoljno dobar da osvoji titulu".

I onda je sve krenulo po zlu. Poraz od Sheffielda, pa remi sa Palaceom, poraz od Liverpoola, remi sa Wolverhamptonom, poraz od Leicestera, pa opet remi sa Southamptonom, poraz od Eintrachta u Evropskoj ligi, remi u Norwichu i sinoć poraz od Brightona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal već u ponedjeljak gostuje West Hamu i crni niz mogao bi da se produži, a nakon toga slijede gostovanje Standardu u Evropskoj ligi, pa duel sa Manchester Cityjem u Premier ligi, prije dva gostovanja Evertonu i Bournemouthu.

Podsjećamo, ovo je najgori Arsenal u protekle 42 godine i od zone ispadanja dijeli ga samo pet bodova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnan@Kara
Pitaj ženu da ti da...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije