Penal drama na Emiratima zasjesnila Goncalvesov lob sa 50 metara

Europa liga ulazi u samu završnicu

Penal drama na Emiratima zasjesnila Goncalvesov lob sa 50 metara

A. Čaušević

Poznati su svi četvrtfinalisti Europa lige, a posljednji učesnik odlučen je izvođenjem penala na susretu između Arsenala i Sportinga. Na kraju je uspješniji bio portugalski tim.

Nakon 2:2 u Lisabonu činilo se da Arsenal neće imati većih problema da izbori prolazak dalje, ali su se popularni Lavovi još jednom pokazali kao jako žival protivnik.

U 19. minuti Xhaka je zabio gol za vodstvo Topnika i to je bilo sve od lidera Premiershipa u prvom poluvremenu i niko nije slutio na dramu koja će uslijediti.

Za dramu se pobrinuo Goncalves koji je u 62. minuti praktično sa centra lobova Ramsdalea, bio je to zaista nevjerovatan gol.

[twitter]https://twitter.com/AbsoluteBruno/status/1636479092420689921[/twitter]

Poslije toga su uslijedili produžeci gdje je Arsenal imao više od igre, Trossard je u 98. minuti imao sjajnu šansu, ali je pogodio stativu. 

Oglasi

U drugom produžetku briljirao je golman gostiju Adan koji je odbranio nekoliko opasnih šuteva. Pred sami finiš sudija Lahoz je isključio igrača Sportinga, Ugartea. Poslije 120 minuta bilo je 1:1.

Prve dvije serije penala donijeli su pogotke na obje strane. U trećoj seriji izvođači ponovo precizni. Ramsdale je bio blizu odbrane, a baš kao i Adan. 

Čevrta serija je donijela gol Sportigna, a Adan je odlično odbranio udarac Martinellija. U petoj seriji Nuno Santos je zabio i odveo Sporting dalje. 

Amer Gojak i Eldar Ćivić su igrali u porazu Ferenvcaroša od Bayer Levekerusena sa 0:2, dok je Adnan Kovačević bio na klupi. Apotekari su prošli dalje sa ukupnih 4:0.

Evropski put okončan je za Union Berlin koji je iznenađujuće ubjedljivo poražen od druge senzacije Evropa lige. Belgijski Royale Union je sa visokih 3:0 pobijedio njemačkog predstavnika.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Duel na Anoeti između Real Sociedada i Vučice je okončan bez golova. Domaćin je i drugom poluvremenu imao nekoliko ozbiljnih šansi, dok se Vučica znalački branila i na kraju prošla dalje zahvaljujući 2:0 iz prvog duela.

Ranije su plasman u četvrtfinale Europa lige izborili Manchester United, Sevilla, Juventus i Feyenoord. Žrijeb parova je u petak od 13 sati.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
GENETSKI GUBITNICI..igrali bi SUPER LIGU, a samaraju ih MEGA MOMCADI poput DINAMA, OLYMPIACOSA, SPORTIGA..O, N U L evropskih trofeja.
6 5
DOKTOR_GAZ_
Mora se jedno PRIZNATI, sampioni su u OPRAVDAVANJU VLASTITIH PORAZA..sad im nije KAO BITNA LIGA EVROPE, a poslije izjednacenja SKUPILI SE KAO PARLAMENT, kao sad ce oni NESTO..kad ISPUSE I DOMACU LIGU, pricat ce kako je to bila godina ZAJEDNISTVA, i da SJEDECE SEZONE NAPADAJU SVE TROFEJE...ISHOD se vec ZNA..SAPIONI NEOSVOJENIH TROFEJA, nula evropskih trofeja..
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi