Arsenal spreman srušiti rekord

Benzemi sve teže reći ne

Arsenal spreman srušiti rekord

S. Bošković

Svi negiraju mogućnost transfera Karima Benzeme iz Real Madrida u Arsenal, no taj transfer čini se sve izglednijim.

Arsen Wenger stalno ponavlja da nije zainteresiran za dovođenje napadača Real Madrida Karima Benzeme i da ne treba pojačanje u napadu da osvoji titulu Premier lige.

Ali, kako britanski mediji prenose u Londonu su spremni oboriti rekord da bi doveli ovog sjajnog napadača. Cijena koja se najviše spominje je 42.5 miliona funti, te smatraju da bi taj iznos zadovoljio Madriđane. To bi ujedno i bila najveća cifra koju bi Topnici platili za nekog igrača. Dosadašnji rekord držao je transfer Mesuta Oezila, koji je plaćen 40 miliona funti.

Iako u Madridu nemaju namjeru da prodaju francuskog internacionalca, na Emiratesu vjeruju da će im pomoći iznos koji Benzemi planiraju ponuditi kao plaću. Ista bi oborila i rekord, koji također drži Mesut Ozil, čija tjedna plaća iznosi 150 000 funti, a Karim bi trebao primati još više. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na Santigao Bernabeu proveo je šest sezona, a u 281 odigranom susretu, mrežu protivnika pogodio je 133 puta. Član je i reprezentacije Francuske od 2007. godine, a u nacionalnom dresu na teren je istrčao 76 puta, dok je strijelac bio 25 puta.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.