Fudbaler Tottenhama uložio milion funti u sebe: Razlog je poprilično interesantan
Foto - EPA

Nije želio da bude prosjek

Fudbaler Tottenhama uložio milion funti u sebe: Razlog je poprilično interesantan

Midhat Šljivak

Emerson Royal postao je član Tottenhama 2021. godine u transferu vrijednom 25 miliona funti.

23-godišnji desni bek nije se odmah uspio nametnuti kod Antonija Contea, koji je preuzeo Spurse, pa se Brazilac odlučio na zanimljiv potez kako bi postao bolji igrač.

Engleski mediji tvrde da je Emerson potrošio blizu milion funti kako bi od sebe napravio boljeg fudbalera i kako bi dodatno napredovao.

The Sun navodi kako je ovaj defanzivac kupio vlastitu hiperbaričnu komoru putem koje pokušava podići nivo spremnosti za izazove koji su pred njim.

Također, Emerson je unajmio i neuropsihijatra kako bi mu pomogao da da se što bolje nosi s pritiskom igranja u Premier ligi Engleske.

Oglasi

"Njegova volja za radom je zaista nevjerovatna. Igraču nije lako da tek tako promijeni kompletnu kulturu i da odmah ispuni sva očekivanja u najtežoj ligi na svijetu", rekao je Dr Fabiano de Abreu Agrela.

Svi troškovi su mu se isplatili. Conte je zadovoljan igrom ovog desnog bočnog fudbalera.

"Veoma sam zadovoljan s njim. Impresioniran sam njegovim radnim navikama i mnogo je napredovao u odnosu na prošlu sezonu", rekao je Conte.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je kako je Royal platio skaute kako bi mi skautirali igru Achrafa Hakimija. Želja mu je da dođe na nivo njegovih igara iz Intera, kada ga je vodio Antonio Conte.

Brazilski fudbaler je u dresu Tottenhama odigrao 50 utakmica i postigao je jedan pogodak. Prethodno je ovaj 23-godišnjak igrao za Betis i Barcelonu, a u Brazilu je nastupao za Atletico Mineiro i Ponte Pretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi