Seoba golmana!
Foto - EPA

Velike promjene

Seoba golmana!

Midhat Šljivak

Slovenački golman Jan Oblak (29) mogao bi napustiti Atletico Madrid na kraju ove sezone.

Ovaj 29-godišnji čuvar mreže već je osam godina član madridskog kluba, ali čini se kako je došlo vrijeme za rastanak.

Engleski mediji tvrde da bi Slovenac mogao postati novi golman londonskog Tottenhama. Spursi navodno traže zamjenu za Huga Llorisa kojem ističe ugovor 2024. godine i Antonio Conte u Oblaku vidi idealno rješenje.

Londonski klub pokušat će tako narednog ljeta da angažuje sjajnog Slovenca, a navodno ni Atletico nema ništa protiv prodaje ovog čuvara mreže.

Oni već imaju potencijalno rješenje za odlazak Oblaka. Zainteresovani su za argentinskog golmana iz Aston Ville Emiliana Martineza i on će im biti prvi izbor u slučaju da Oblak ode.

Treba istaći svakako da Tottenham nije jedini engleski klub koji želi ovog fenomenalnog čuvara mreže. U igri su još Manchester United i Chelsea.

Oglasi

United je spreman da s njim zamijeni Davida de Geu, a Chelsea budućnost ne vidi s Edouardom Mendyjem i Kepom Arrizabalagom i navodno su u potrazi za novim golmanom.

Tako bismo narednog ljeta mogli gledati pravu seobu golmana i očigledno je da bi mnogi od njih, pa i oni s vrhunskog nivoa, mogli promijeniti klubove.

Jan Oblak je karijeru počeo u Olimpiji iz Ljubljane. Kao talentovanog golmana 2010. godine kupuje ga Benfica, a potom ga šalje na brojne posudbe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Atletico ovaj 29-godišnjak stiže 2014. godine. Postao je ubrzo prvi izbor na golu Jorgandžija i ukupno je nastupio 360 puta uz osvojene trofeje Evropske lige, La Lige, Superkupa Španije i UEFA Superkupa.

Oblak je i standardan član reprezentacije Slovenije. Jedinicu je uzeo od Samira Handanoviča i nastupio je 52 puta za nacionalni tim.

Top Komentari

struja
Pa i vrijeme je da napustis ta ubice fudbala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi