Arsenal traži novog trenera, City mu pravi probleme

Ništa od Vieire i Artete

Arsenal traži novog trenera, City mu pravi probleme

E. Škorić

Nakon što je Arsene Wenger najavio odlazak iz Arsenala na ljeto, na Emiratesu su počeli da rade na pronalasku njegove zamjene. Teško je naći trenera koji će se po svom profilu odgovarati Topnicima, mada je generalno dosta kandidata.

U užem izboru su Massimilano Allegri, Luis Enrique, Leonardo Jardim, pa i bivši igrači Arsenala Patrick Vieira i Mikael Arteta. Mada, čini se da su oni već otpisani, ipak imaju ugovore s Manchester Cityjem i navodno Građani neće dopustiti da odu u London.

"Dobro je da se vaše ime povezuje s timom kao što je Arsenalom. Proveo sam devet godina tamo i volim klub, ali imam ugovor s Manchester Cityjem i oni donose odluku o meni", poručio je Vieiera.

Iako ga je Pep Guardiola već preporučio upravi Arsenala, Vieira očigledno neće biti trener Topnika. On ima jako dobar odnos s bogatim vlasnicima Cityja, vodi New York City, a prethodno je radio sa Cityjevim rezervama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I Arteta, koji je u stručnom štabu Cityja, nema dozvoli Građana da ode u Arsenal i stoga će Topnici tražiti druga rješenja za mjesto trenera, a teško je i pretpostaviti kome će klub dati šansu nakon 22-godišnje Wengerove ere.

Ono što je sigurno, a što su i u Arsenalu potvrdili, potrudiće se da ubrzo imenuju novog trenera kako bi ovaj imao dovoljno vremena da se spremi za posao i novu sezonu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi