Mora izabrati: Arsenal će Enriqueu ispuniti samo jedan uslov

Teška odluka za Španca

Mora izabrati: Arsenal će Enriqueu ispuniti samo jedan uslov

Endin Čaušević

Čelnici Arsenala do ovog ljeta imat će pune ruke posla kako bi pronašli zamjenu za Arsenea Wengera koji je nakon 22 godine odlučio napustiti trenersko mjesto Topnika.

Wenger je nedavno potvrdio da više neće biti trener londonskog kluba u koji je stigao davne 1996. godine. Arsenal je već krenuo u potragu za novim trenerom, a prema pisanju engleskih medija u opticaju se nalazi nekoliko trenerskih imena.

Jedan od njih je i bivši strateg Barcelone, Luis Enrique, za kojeg mnogi navijači vjeruju da bi bio najbolje rješenje. Međutim, Enrique je prvo insistirao da će mu biti potrebna veća suma novca ovog ljeta kako bi doveo nekoliko pojačanje jer nije zadovoljan onim što trenutno imaju na Emiratesu.

No, Mirror je danas objavio da je španski stručnjak postavio novi uslov za Arsenal. Navodno, Enrique želi godišnju platu od 15 miliona eura što je mnogo više on onog što mu Topnici trenutno nude.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iz Arsenala su poručili da su spremni ispuniti Enriqueu jedan zahtjev, te da će se morati odlučiti da li želi na ljeto veći budžet za pojačanja ili platu koju on bude tražio.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi