Arsenal troši 70 miliona funti kod komšija kako bi izvukao najbolje iz Aubameyanga?

Topnici će morati i prodavati žele li realizovati ovaj transfer

Arsenal troši 70 miliona funti kod komšija kako bi izvukao najbolje iz Aubameyanga?

Danas sa Otoka stižu navodi da bi jedno od ljetnih pojačanja Arsenala mogao biti ofanzivac Crystal Palacea Wilfried Zaha.

Arsenalovu sezonu su koliko-toliko izvukli napadači, Aubameyang i Lacazette, a Gabonac je posljednjeg dana sezone Premiershipa uspio doći i do engleske Zlatne kopačke (koji dijeli sa Salahom i Maneom).

Ipak, na Emiratesu vjeruju da Aubameyang može još puno bolje, ali da mu je potrebno osigurati adekvatnu pomoć. Tu se u priču uključuje Wilfried Zaha.

Ofantivac Crystal Palacea je igrao sjajno ove sezone, a iako ga trener "Orlova" Roy Hodgson želi i naredne sadržati na Selhurst Parku to će biti jako teško.

I sam Zaha je javno govorio o tome kako želi još jednu šansu na najvišem nivou, a u proteklom periodu su se pojavile špekulacije da nije nemoguć ni njegov povrata u Manchester United, ali ni eventuelni transfer u Bourussiju Dortmund.

Ipak, posljednje informacije govore da je Zahu tokom sezone intenzivno skautirao Arsenal, te da Topnici u reprezentativcu Obale Slonovače vide odlično pojačanje za svoj tim.

Ono što bi moglo osujetiti Arsenalove planove jeste Zahina cijena koja navodno iznosi čak 70 miliona funti. Jasno je da će Topnici, ukoliko žele Zahu u svojim redovima, ovog ljeta morati i prodavati.

Arsenal se tokom sezone na krilnim pozicijama morao oslanjati na Henrikha Mkhitaryana i Alexa Iwobija, koji nisu oduševili. Ukoliko bi uspjeli dovesti Wilfireda Zahu, čelnici Arsenala bi svom prvom napadaču, Pierre-Emericku Aubameyangu osigurali vrhunskog partnera u ofanzivi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da se vidi da li će Arsenal uspjeti pronaći 70 miliona funti kako bi mogao komšijama iz južnog Londona platiti Zahin transfer.

Wilfried Zaha je ove sezone odigrao 34 utakmice za Palace u PL, te je postigao 10 golova i upisao isto toliko asistencija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJAA___
Sve si ti naveo, fino sam te naucio..izvinjavam se na greskama, ove godine ste 5RSENAL..sljedece 6RSENAL..
11 4
SamiAm1234
Čekamo šta će gazijaa reći ovaj put, vjerovatno ono nkegovo 1., 2., 3., 4ARSENAL 4ARSENAL 4ARSENAL 7., 8
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi