Arsenal u finalu neće moći da računa na Mkhitaryana zbog bizarnog razloga

Nevjerovatna situacija

Arsenal u finalu neće moći da računa na Mkhitaryana zbog bizarnog razloga

S. Grebović

Unai Emery bit će lišen usluga Henrikha Mkhitaryana, a razlog tome nije niti povreda niti suspenzija, već jedna krajnje bizarna situacija.

Još je na početku sezone bilo jasno da ukoliko Arsenal izbori finale UEFA Evropske lige u Bakuu da tu sigurno neće igrati Henrikh Mkhitaryan. Razlog su neriješeni političko-diplomatski odnosi na relaciji Azerbejdžan-Armenija.

Odnosi ovih dvaju komšijskih zemalja su godinama jako loši, a Armenci nemaju pravo ulaska u Azerbejdžan i obrnuto, s tim da isključivo o izuzecima odlučuju Vlade tih država.

Kada se Borussija Dortmund susrela s Gabalom 2015. godine obećano je da će Mhitaryan dobiti vizu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Bezbjednosni problemi, međutim, prouzrokovali su da Mkhitaryan ne putuje. Ponovo je donesena odluka da ne bi trebalo da boravi šest sati u Azerbejdžanu povodom utakmice protiv Qarabaga, sa kojim se Arsenal susretao u grupnoj fazi ovog takmičenja ove sezone.

Finale Evropske lige na rasporedu je 29. maja na Olimpijskom stadionu u Bakuu, a snage će odmjeriti rivali iz Premiershipa, Arsenal i Chelsea.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi