Samo najuporniji navijači londonskih klubova će put Bakua: Neki će putovati i po 60 sati...

Nimalo lagano gostovanje

Samo najuporniji navijači londonskih klubova će put Bakua: Neki će putovati i po 60 sati...

Edmir Škorić

Iako su Stamford Bridge i Emirates udaljeni svega nekoliko kilometara, Chelsea i Arsenal ipak 29. maja na finale Evropske lige moraju na višesatno putovanje.

Jučer su oba kluba izborila finale Evropske lige i bit će to jedinstvena prilika za trofej u ovoj sezoni, ali i šansa Arsenalu da se ipak domogne Lige prvaka.

Londončani će snage odmjeriti u Bakuu 29. maja, ali razočarani su jer će njihovi navijači dobiti samo po 6.000 ulaznica. Uz to, slijedi im pakleno putovanje do Azerbejdžana.

Trenutno nema izravnih redovnih letova između Londona i Bakua u sedmici finala, pa će to poprilično otežati navijačima koji se upute na ovo gostovanje.

Ako žele da lete isti dan kada je finale, onda je potrebno dugo čekanje negdje poput Istanbula ili Kijeva. Najbrže putovanje avionom na dan finala traje šest sati i 55 minuta, a većina traje više od 10 sati.

Jedini način da se leti izravno u Baku za utakmicu bio bi napustiti London u subotu unaprijed i vratiti se sedam dana kasnije, tri dana nakon što je trofej podignut.

Za putovanje od Londona do Bakua u javnom prijevozu i vozom, koji prolazi kroz sedam zemalja, potrebno je više od četiri dana. Svatko ko je gledao BBC Two Race širom svijeta će znati da bi to moglo uključivati i neke manje željezničke uvjete.

Cijelo putovanje vjerojatno bi uključivalo 11 promjena i dvodnevno putovanje vlakom od Harkova u Ukrajini do Bakua. Naravno, može se i automobilom, ali trajalo bi skoro 60 sati.

No, navijačima pobjedničke ekipe teško će pasti i činjenica da se Superkup igra 14. avgusta u Istanbulu, što znači još jedan dalek put.

Razočarenje za Arsenal i Chelsea pred finale u Bakuu

Arsenal i Chelsea dobili su po 6.000 ulaznica za finale Evropske lige na stadionu u Bakuu (Azerbejdžan).

Arsenal je eliminisao Valenciju u polufinalu s dvije pobjede, dok je Chelsea nakon dva remija na penale izbacio Eintracht Frankfurt, pa će se, kao i u Ligi prvaka, za trofej boriti dva tima.

Finale se igra 29. maja u Bakuu, ali u klubovima su nemalo iznenađeni kada su saznali da će navijači ova dva tima dobiti tek po 6.000 ulaznica, iako stadion prima 68.700 gledatelja.

"Bit će hiljade naših navijača koji su podržavali klub već godinama i koji su dio našeg putovanja u Evropskoj ligi ove sezone, a koji neće moći prisustvovati finalu", saopštio je Arsenal nakon saznanja o broju ulaznica koje će imati na raspolaganju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Klub je naveo da će se cijene ulaznica kretati između 26 i 121 funti. Većina ulaznica košta 43 funte.

Liverpoolu i Tottenhamu dodijeljeno je 16.613 ulaznica za finale Lige prvaka na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu s 68.000 mjesta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Zanimljiv vam je crtež sa prelaskom granice na tom mjestu između Rusije i Ukrajine. Neka pokušaju, hehehe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi