Razočarenje za Arsenal i Chelsea pred finale u Bakuu

Dobili mali broj ulaznica

Razočarenje za Arsenal i Chelsea pred finale u Bakuu

Edmir Škorić

Arsenal i Chelsea dobili su po 6.000 ulaznica za finale Evropske lige na stadionu u Bakuu (Azerbejdžan).

Arsenal je eliminisao Valenciju u polufinalu s dvije pobjede, dok je Chelsea nakon dva remija na penale izbacio Eintracht Frankfurt, pa će se, kao i u Ligi prvaka, za trofej boriti dva tima.

Finale se igra 29. maja u Bakuu, ali u klubovima su nemalo iznenađeni kada su saznali da će navijači ova dva tima dobiti tek po 6.000 ulaznica, iako stadion prima 68.700 gledatelja.

"Bit će hiljade naših navijača koji su podržavali klub već godinama i koji su dio našeg putovanja u Evropskoj ligi ove sezone, a koji neće moći prisustvovati finalu", saopštio je Arsenal nakon saznanja o broju ulaznica koje će imati na raspolaganju.

Klub je naveo da će se cijene ulaznica kretati između 26 i 121 funti. Većina ulaznica košta 43 funte.

Liverpoolu i Tottenhamu dodijeljeno je 16.613 ulaznica za finale Lige prvaka na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu s 68.000 mjesta.

Borba za trofej: Karijeru će završiti susretom protiv kluba u kojem je stekao slavu i status legende

Osim što se radi o meču za trofej te što će ga igrati klubovi iz istog grada, posljednji put na golu, barem u profesionalnom fudbalu, će stajati i Petr Cech.

Sudbina je htjela da češki čuvar mreže svoj oproštaji meč igra protiv kluba u kojem je stekao slavu i status legende. Za njega će sigurno biti teško sakriti emocije nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Cech je na Stamford Bridgeu proveo punih 11 godina, gol Plavaca je branio od 2004. do 2015. godine. Za taj period osvojio je i pristojan broj trofeja.

Boravak u Chelseaju mu je obilježila i teška povreda glave zadobijena u septembru 2006. godine kada je u meču protiv Readinga zadobio frakturu lobanje zbog čega je do kraja karijere igrao sa zaštitnom kacigom.

Međutim, ni to ga nije spriječilo da u međuvremenu stekne reputaciju jednog od najboljih svjetskih golmana i godinama brani na vrhunskom nivou.

Zenit karijere svakako je doživio 2012. godine kada je Chelsea postao prvak Evrope. Cech je u finalu protiv Bayerna odbranio penal Arjenu Robbenu u produžetku da bi u penal seriji "skinuo" još dva kaznena udarca.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

S Plavcima je još osvojio četiri titule prvaka Engleske, četiri FA Cupa, tri Liga Cupa, četiri engleska Super kupa, te Evropa ligu 2013. godine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi