Arsenal u Juventusu pronašao zamjenu za Čecha
Audero je u dosadašnjem dijelu sezone, u dresu Sampdorije, branio na 20 utakmica, a na sedam je uspio sačuvati svoju mrežu.

Italijan seli na Emirates

Arsenal u Juventusu pronašao zamjenu za Čecha

E. Oštraković
Teme:

Uprava Arsenala je u dosadašnjem prijelaznom roku pokazala interesovanje za dovođenjem Denisa Suareza i Jamesa Rodrigueza.

Oba igrača bi u januarskom prijelaznom roku trebali doći na posudbu u Arsenal sa pravom otkupa ugovora na kraju sezone.

Ipak, obzirom da Arsenal nema budžeta za dovođenje igrača u ovom prelaznom roku, Emery već priprema listu igrača koji bi trebali na ljeto pojačati Arsenal.

Kako navodi Di Marzio, nakon što Petr Čech na kraju sezone ode u zasluženu penziju, klub kao novog golmana vidi dvadesetdvogodišnjeg Emila Auderoa, koji kao posuđen igrač Juventusa trenutno igra za Sampdoriju.

On je u dosadašnjem dijelu sezone, u dresu Sampdorije, branio na 20 utakmica, a na sedam je uspio sačuvati svoju mrežu.

Čech na kraju sezone završava karijeru

Češki golman je bio standardan proteklih sezona na golu Topnika, no ove sezone većinom grije klupu. Njegovo mjesto zauzeo je Bernd Leno i očito je da Čech nije sretan zbog te odluke. Danas je razočarao fudbalsku javnost da je ovo njegova posljednja sezona i da će na ljeto završiti svoju bogatu karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo je moja dvadeseta sezona kao profesionalca i prošlo je 20 godina otkad sam potpisao prvi ugovor. Osjećam da je pravo vrijeme da najavim da ću se penzionisati na kraju ove sezone. Igrati u Premiershipu 15 godina i osvojiti svaki mogući trofej je nešto što nisam ni sanjao da ću ostvariti. Nastavit ću vrijedno raditi u Arsenalu i nadam se da ću osvojiti još neki trofej ove sezone, a onda se radujem svemu što mi donosi život van terena", poručio je Čech.

Čech je ponikao u Viktoriji Plzen, no prvi profesionalni ugovor potpisao je 1999. godine sa Chemel Blsanyjem. Nakon toga branio je za Spartu iz Praga iz koje je 2002. godine prešao u Rennais. Na ljeto 2004. godine odlazi u Chelsea gdje je branio čak 11 godina.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi