Ostvarile se crne slutnje: Hector Bellerin teže povrijeđen

Van terena i do devet mjeseci

Ostvarile se crne slutnje: Hector Bellerin teže povrijeđen

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala proteklog vikenda na domaćem terenu savladali su Chelsea u velikom londonskom derbiju rezultatom 2:0.

Topnici su došli do veoma važne pobjede s kojom ostaju u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka na kraju sezone. Međutim, crna mrlja na ovom meču jeste teška povreda koju je doživio desni bek kluba s Emiratesa, Hector Bellerin.

Bellerin je u finišu utakmice morao da napusti teren nakon što je doživio povredu koljena, a Arsenal je danas zvanično potvrdio da se radi o veoma teškoj povredi. Španac će zbog toga van terena biti najmanje šest mjeseci.

"Tužne vijesti su da je Bellerin pokidao ligamente lijevog koljena. Nakon pregleda ustanovljeno je da je to jedna od najtežih povreda koju igrač može da zadobije. On će van terena biti najmanje šest mjeseci, a oporavak bi mogao trajati i do devet mjeseci", poručili su iz Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi