Fizički obračun i žestoka svađa igrača Arsenala, Arteta utrčao na teren i održao im lekciju

Zinchenko i White u centru pažnje

Fizički obračun i žestoka svađa igrača Arsenala, Arteta utrčao na teren i održao im lekciju

Endin Čaušević

Arsenal je sinoć na gostovanju u meču 22. kola Premiershipa pobijedio Nottingham Forest sa 2:1, no meč je obilježila velika svađa igrača londonskog kluba na kraju utakmice zbog čega je morao reagovati i Mikel Arteta.

Gosti iz Londona uspjeli su da dođu do važna tri boda na gostovanju kod Foresta i vrate se ponovo u borbu za titulu prvaka Engleske.

Arsenal je do vodstva došao u 65. minuti kada je Gabriel Jesus zabio majstorski pogodak iz skoro nemoguće situacije, dok je samo sedam minuta kasnije Bukayo Saka pogodio za 2:0.

No, Nottingham je uspio u finišu da napravi dramu golom Awoniyija za 1:2, te su domaći u sudijskoj nadoknadi krenuli svim silama u napad po izjednačenje.

Imao je Nottingham Forest svoje prilike, ali je Arsenal nekako uspio da se odbrani i na kraju dođe do pobjede.

Oglasi

Međutim, navijači londonskog kluba bili su u šoku kada su vidjeli da se na kraju utakmice njihovi igrači žestoko svađaju, a zbog svega je i Mikel Arteta morao da utrči na teren kako bi smirio situaciju.

U centru pažnje bio je Oleksandr Zinchenko koji je bio ljut na Bena Whitea zbog nekoliko loših poteza u finišu i to mu je jasno rekao, ali ni Englez nije ostao dužan Ukrajincu.

Whiteu je zasmetalo što ga Zinchenko kritikuje pred svima zbog čega je između njih dvojice došlo do žestoke rasprave, a ubrzo su pritrčali ostali igrači Arsenala kako bi ih smirili.

Nakon toga na terenu se pojavio i Arteta koji je otišao do Zinchenka jer mu nije bilo jasno šta se dešava i zbog čega se njegovi igrači svađaju. Španac je morao reagovati kako bi smirio situaciju i kako ne bi sve dodatno eskaliralo.

Na kraju je sve ostalo na gurkanju i verbalnoj raspravi, te je Arteta nakon utakmice izjavio zbog čega je došlo do svađe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisu bili sretni što smo primili taj gol. Nekada nakon utakmice ste emotivni i borbeno nastrojeni, ali volim što igrači nekada tako reaguju i pokazuju koliko im je stalo do ovog kluba", rekao je Arteta.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Razumijem da NAJVISE DJECE navija za AR567AL, ali pisite malo o timovima koji su VELIKANI(City, Chelsea, United, Forrest, Vila, Liverpool)..kome je interesantan klub koji ima ISTO EVROPSIH TROFEJA kao STUPCANICA, Igman, Radnik iz Hadzica??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi