Arsenalova legenda prokockala osam miliona eura: "Kopam si rupu, ne mogu se izvući..."

Ovisnik o kockanju

Arsenalova legenda prokockala osam miliona eura: "Kopam si rupu, ne mogu se izvući..."

E. Škorić
Teme:

Britanac, bivši engleski reprezentativac iz devedesetih godina, gorko priznaje njegovu neodrživu trenutnu situaciju i priznaje da si je "kopao rupu".

Paul Merson je nekadašnji igrač Arsenala i jedan od mnogih koji nisu uspjeli da pobijede ovisnost o kockanju.

"Kopao sam svoju rupu i nisam mogao da se izvučem", priznao je Merson (50), koji ima sedmero djece.

Problemi Britanaca se vraćaju njegovim počecima u Arsenalu, kada je praktično bio tinejdžer i svoju prvu plaću uložio je u kladionicu.

To je bio samo početak dugog puta zlostavljanja: tokom devedesetih godina prošlog vijeka potrošio je ukupno sedam miliona funti (preko 8 miliona eura), prožetu destruktivnom spiralom alkohola, droge i kockanja. Vikendom je, priznaje, trošio oko 23.000 eura.

Bivši veznjak takođe opisuje svoju želju da se kocka kao "nezasitnu" i tvrdi da je to "najgora na svijetu". Tvrdi da je stalno razmišljao na način da dobije novac kako bi dalje nastavio da kocka.

„Ponovo sam potpuno izgubio kontrolu. Kopam rupu - ne mogu se izvući iz nje. To je najgora ovisnost na svijetu", priznaje Merson, koji je dobio veliku podršku u Engleskoj nakon što je u jednom dokumentarcu otkrio da i dalje pati od ovisnosti o kockanju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Merson je odigrao 327 mečeva za Aresnal, a igrao je jo za Aston Villu, Middlesbrough, Portsmouth...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Turgut2
Zar nije sebi umjesto si?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi