Arsenalu prijeti raspad: Četiri zvijezde žele da odu jer klub smatraju neozbiljnim

Javlja britanski Independent

Arsenalu prijeti raspad: Četiri zvijezde žele da odu jer klub smatraju neozbiljnim

E. Škorić

Mnoge velike zvijezde žele da napuste Arsenal jer nisu zadovoljne razvojem situacije, javlja britanski Independent.

Isti izvor navodi da je među prvima koji želi da ode Pierre-Emerick Aubameyang, ali što je najgore od svega za čelnike londonskog kluba, to žele uraditi i drugi prvotimci.

Nakon smjene trenera igrači Arsenala su svjesni da svari idu nizbrdo, a klub sa Emiratesa smatraju neozbiljnim zbog poteza koji su pravljeni posljednjih mjeseci.

Kako je najavljeno da će Mikel Arteta preuzeti ekipu, tako je poraslo nezadovoljstvo igrača, a među onima koji žele da odu je i Mesut Ozil, potom Alexandre Lacazette i Granit Xhaka.

Svi su u Arsenal došli s namjerom da se bore za trofeje, ali činjenica je da je Arsenal postao tek prosječan engleski klub bez prevelikih ambicija. Jedina je, zapravo, ući u Ligu prvaka, a i to postaje sve teže.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko tim iz sjevernog Londona ostane bez Evrope nardne sezone, na ljeto bi veliki igrač mogao da ode glavom bez obzira i Arsenal bi se onda našao u velikim problemima.

Trenutno klub zauzima tek 10. mjesto s 22 boda i praktično je bliže opasnoj zoni nego Ligi prvaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

wenger86
Haha pa Ozil i xhaxa ako odu ne treba vece pojacanje za Arsenal... Igraju katastrofa a oslobodili bi financije za nove igrace..
5 4
United_HZ
4 magični broj 4rsenala ahahahahahah
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi