Čuveni Arsene Wenger ima jednostavno rješenje za sve ofsajd probleme sa VAR tehnologijom
Foto - EPA

Kratko i jasno

Čuveni Arsene Wenger ima jednostavno rješenje za sve ofsajd probleme sa VAR tehnologijom

M. Šljivak

VAR tehnologija donijela je zaista dosta zbrke.

Posebno se to odnosi na engleski fudbal, gdje sudije jednostavno ne znaju na pravi način da koriste VAR, pa je i pored korištenja tehnologije još uvijek dosta grešaka.

Posebno se mnogi žale na pravilo ofsajda. Dosta je poništenih pogodaka jer je ruka ili čak prst napadača bio u nedozvoljenoj poziciji i mnogi vjeruju da se pravilo ofsajda treba promijeniti.

Legendarni menadžer Arsenala Arsene Wenger je pred FIFA poslao prijedlog o promjeni ofsajd pravila i ovo bi vjerovatno riješilo sve probleme.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Napadač neće biti u ofsajdu ako je bilo koji dio tijela, a sa kojim se može postići pogodak, u liniji sa defanzivcem. Tako bi bilo nebitno ako je neki drugi dio tijela, kojim se ne može postići pogodak (ruka, šaka) ispred posljednjeg čovjeka u odbrani", rekao je Wenger.

Ovo je svakako veoma zanimljiv prijedlog čuvenog Francuza i nema dileme da bi ovakav potez dao veliku prednost napadačima.

Top Komentari

vence
pa zar nije tako i sada? kad povlace liniju ne kontaju ruku ako je u ofsajdu koliko ja znam
2 1
Fele
Ma treba ukinut skroz ofsajd
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi