Wenger objasnio kako je propao transfer Cristiana u Arsenal: Dobio je dres, bili smo na ručku...
Foto - EPA

Sve je bilo završeno, ali...

Wenger objasnio kako je propao transfer Cristiana u Arsenal: Dobio je dres, bili smo na ručku...

M. Šljivak

Više od dvije decenije Arsene Wenger je sa klupe predvodio Arsenal.

Imao je legendarni stručnjak dosta uspjeha, osvajali su se trofeji, ali je prije dvije godine ipak odlučio da ode nakon što godinama klub nije osvojio ništa.

Doveo je Wenger mnogo velikih imena u klub tokom svog boravka. Ipak, žali što nije bilo još velikih imena, jer je Cristiano Ronaldo bio na korak od prelaska u London.

Wenger je otkrio kako se desilo da Cristiano na kraju ipak završi u Manchester Unitedu, gdje je stekao svjetsku slavu.

"Uff! Rekao bih da ne postoji samo jedan igrač, ima ih 50", rekao je Wenger za The Guardian i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Najbliži dolasku od svih bio je Cristiano Ronaldo koji je zatim potpisao za Manchester United. Imali smo dogovor sa Sportingom, a zatim je United uzeo Carlosa Queiroza kao pomoćnog trenera. 'Uzeli' su nas brzinski i kupili su Ronalda. Imao je dres Arsenala, ručao sam sa njim i njegovom majkom", istakao je Wenger i zaključio je:

"On je samo jedan među mnogim. Normalno je za veliki klub da ne uspije dovesti veliki broj vrhunskih igrača", dodao je legendarni trener.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Novinari se pale na Wengera izgleda
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi