Arsene Wenger protiv Lige nacija

Smatra da je komplikovano

Arsene Wenger protiv Lige nacija

Edmir Škorić

Jedan od najpoznatijih menadžera na svijetu Arsene Wenger nije zadovoljan UEFA-inim projektom pod imenom Liga nacija.

Najmlađe UEFA-ino takmičenje je prema mišljenju Wengera previše komplikovano.

"Moramo da se otarasimo tog takmičenja i da nađemo neko koje će biti jednostavnije, koje će ljudi lakše razumjeti. Ako sad izađete na ulicu i pitate ljude šta je to Liga nacija, nećete pronaći mnogo onih koji će umjeti da vam objasne", poručio je Wenger, pa je dodao:

"Moramo da imamo što je moguće manje takmičenja. Mislim da bi se u današnji fudbal mnogo bolje uklopilo da imamo Evropsko i Svjetsko prvenstvo na svake dvije godine. Da se kvalifikacije svedu u mjesec dana".

Top Komentari

Jakako
Nikad ništa od tebe ni bilo nit će biti.
0 1
Maestro
Čista glupost je ova liga nacija nekim ekipama se šteli kao npr. Hrvatskoj koja je ispala u ligu B i oni proširili ligu A da bi ostale takve reprezentacije u najjačem rangu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi