Profesorsko objašnjenje nestvarnog uspona Karima Benzeme
Foto - Screenshot

Arsene Wener sve objasnio

Profesorsko objašnjenje nestvarnog uspona Karima Benzeme

M. Šljivak

Karim Benzema je postigao pobjednički gol za Real Madrid u polufinalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Kraljevi su u čudesnom preokretu postigli dva gola u sudijskoj nadoknadi, a zatim su u produžetku postigli gol za pobjedu od 3:1 i plasman u finale.

Karim Benzema je hladnokrvno realizovao penal i vjerovatno je plasmanom u finale osigurao sebi naslov najboljeg fudbalera svijeta za ovu sezonu.

Čuveni Arsene Wenger smatra da je Benzema došao na vrh zahvaljujući činjenici da je smršao nakon 30. godine života. Vjeruje da je ranije imao višak kilograma.

"On je demonstracija inteligencije i efikasnosti. Sve što radi je inteligentno i izgleda jednostavno. Kada vidim kako igra, pomislim da i ja to mogu. Niko drugi ne koristi ritam utakmice kao on. Interesantno je da su trenutno najstariji napadači i najefikasniji. Koriste svaku grešku protivnika", istakao je Wenger i dodao je:

"Benzema je, po mom mišljenju, do 30. godine imao dva ili tri kilograma viška. Sada je pravi atleta i zato je jedan od najboljih napadača svijeta", rekao je Wenger.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Karim Benzema je ove sezone postigao 43 gola u isto toliko nastupa za Real Madrid, a u 11 utakmica Lige prvaka postigao je 15 pogodaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

celikze
Ko je ovaj Wener ja poznajem Wengera.
3 2
Sanska_Prangija
Benzema je u lyonu bio vec igracina, ovi sto ga sad tek dizu u nebesa su ljudi koji prate fudbal preko livescora i teleteksta.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi