Japanci traže selektora, Nishino napušta kormilo

Saradnja se neće nastaviti

Japanci traže selektora, Nishino napušta kormilo

Japanski fudbalski savez u potrazi je za novim selektorom, pišu svjetski mediji.

Iako je prošlo svega nekoliko mjeseci otkako je Akira Nishino naslijedio Vahida Halilhodžića, s ovim 63-godišnjim stručnjakom koji je Samuraje odveo do osmine finala SP-a neće biti produžen ugovor.

To je potvrdio i sam Nishino, koji je u razgovoru za tamošnje medije istakao kako smatra da je ispunio svoju obavezu, te da je voditi Japan na smotri najboljih svjetskih reprezentacija bila čast i privilegija.

“Moj ugovor ističe s posljednjim danom jula. Radio sam sa saznanjem da će ovaj posao trajati do kraja Svjetskog prvenstva", kazao je Nishino.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iz Saveza su poručili da će novog selektora reprezentacije imenovati do kraja mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti