Arslan je na današnjoj press konferenciji istakao da mu je čast i zadovoljstvo što vodi NK Čelik, ali i da ovaj klub s njim ili bez njega u narednim sezonama mora biti u vrhu jer ima sve potrebne preduvjete za tako nešto

Strateg Čelika uoči sutrašnjeg meča

Arslan: Tuzla City ima opasne ofanzivce, ne smijemo im dopustiti previše prostora u igri

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon šest utakmica bez poraza u prošlom kolu su ubjedljivo poraženi u gostima od ekipe Krupe.

Sutra će Zeničani na Bilinom polju dočekati Tuzla City, a ako žele da ostanu u igri za izlazak u Evropu onda moraju osvojiti tri boda. To naravno neće biti lako, jer je protivnik veoma kvalitetan, te u nizu od četiri utakmice bez poraza.

Uoči sutrašnje utakmice danas su se na press konferenciji prisutnima obratili šef struke Cihat Arslan, te nogometaš Ljubiša Pecelj.

Šef struke Zeničana svjestan je da ih sutra očekuje težak meč protiv kvalitetnog protivnika, ovaj stručnjak iz Turske danas je odgovarao na brojna pitanja novinara, kako o sutrašnjoj utakmici, tako i o nekim igračima, ali i svome boravku u Zenici.

"Pri preuzimanju Čelika dogovorili smo da je cilj kluba opstanak u Premijer ligi jer rezultati nisu bili zadovoljavajući. Mislim da smo opstanak obezbjedili, a sjajnim igrama otvorio nam se put ka borbi za izlazak u Evropu. Mi to možemo samo uspjeti ako budemo svi zajedno i zajedničkim snagama nastavimo dobro igrati, te postizati dobre rezultate. Zadnja utakmica u Krupi nam je pokazao naše brojne nedostatke, mi individualno nismo jaka ekipa, ali jesmo kada smo svi kao kolektiv. Protiv Krupe nismo bili jaki kao kolektiv i desilo nam se što se desilo. Bilo je dosta pozicionih grešaka i nadam se da je ta utakmica dobar šamar i opomena za nas. Onako lošu partiju možemo samo nadoknaditi, ako sutra osvojimo tri boda", ističe Arslan.

Narednog protivnika Tuzla City veoma respektuje i očekuje tešku utakmicu

"Moramo se boriti od prve minute, protivnika respektujemo, to je jedna veoma dobra ekipa i po meni ono što imaju u svome rosteru posebno u napadu je možda i ponajbolje u ligi. Mi smo u stanju da pobijedimo svakoga kada igramo kao tim, nadam se da ćemo sutra biti na nivou i da ćemo ostvariti pobjedu. Sutra ćemo pobjedom nastaviti put ka Evropi ili ćemo u suprotnom završiti s tom pričom. Mi smo analizirali sutrašnjeg protivnika, oni su veoma opasni i da nisu imali nekih kadrovskih problema vjerovatno bi se borili za vrh, a ne za opstanak u ligi. Ako im dozvolimo mnogo prostora imat ćemo velike probleme, moramo držati konce igre u našim rukama i diktirati utakmicu u našu korist", kazao je trener Zeničana.

Sutra neće biti nekoliko igrača, a trener Zeničana još nije donio odluku o nastupu Salčinovića.

"Nedostajat će nam dosta Jamak, koji ima tri žuta kartona. On je jedan od najboljih veznih igrača u ligi i sutra će nam dosta nedostajati. Moramo da taj nedostatak nadomjestimo borbom svih igrača. Kada je u pitanju Salčinović i prije mog dolaska u Čelik nije mnogo igrao, najviše radi povreda koje su mu se desile. Svake sedmice je imao po dva-tri treninga nedovoljno jaka, ali on je veoma važan igrač i karakter za ovaj tim. On nije na visokom fizičkom nivou, odnosno nije spreman da odigra čitavu utakmicu. Ja ne znam šta je ranije bilo, kada je u pitanju njegov odnos s bivšim trenerom, ali primijeti se da nije dobro radio. Ne znam hoće li biti sutra u konkurenciji za ekipu, to ćemo još vidjeti. On ima svoj fudbalski kvalitet, pamet u igri, svakako da je poseban stil igrača, ali problem je njegova fizička sprema i zato ću obaviti s njim razgovor", kaže Arslan.

Ove sedmice nekoliko igrača se žalilo na povrede, a još jedan igrač mu je iznenada otpao za nastup

"Ante Blažević ima probleme s tetivom, nije dva dana trenirao, upitan je za nastup, kao i Adi Marković koji ima stomačne probleme. Ivanu Livaji je bolestan otac, on je otišao u Njemačku, imamo probleme oko igrača, koji su trebali da budu na klupi. Vidjet ćemo sutra ko će biti sve u rosteru. Vraća se Miletić i on će zauzeti svoje mjesto u ekipi" govori trener Zeničana.

Osvrnuo se i na mladog Selima Žunu, te trojicu otpisanih igrača.

"Ja sam htio Žunu voditi i u Krupu, ali me trener juniora Čelika molio da ga ostavim jer su juniori igrali protiv Željezničara. To je igrač koji bi u narednom periodu trebao da bude važan za ekipu i sutra će biti u konkurenciji za utakmicu. Kada je u pitanju status trojice igrača koji treniraju s juniorima mislim da je bolje dati šansu nekim mlađim igračima, talentima, ne želim ih poklopiti sa stranim igračima i želim da naša domaća djeca igraju", kazao je Arslan.

Za kraj se osvrnuo i na svoj dosadašnji boravak u Zenici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno da mi je čast i veliko zadovoljstvo što sam ovdje, ovo je jedan veliki klub, koji više nikada ne smije gledati u prošlost, nego samo prema naprijed. Čelik se mora boriti za vrh stalno, a mislim da već naredne sezone može biti veoma konkurentan najboljim ekipama u ligi. Bez obzira bio ja ovdje ili ne, Čelik mora biti u vrhu jer ovaj grad živi za ovaj klub i ovi navijači zaslužuju sve najbolje", kazao je Arslan.

Vjerovatni sastav za utakmicu: Pavlović, Hodžić, Miletić, Vrhovac, Pecelj, Okoli, Grahovac, Jurina, Okić, Dedić i Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti