NK Čelik bi u finišu Premijer lige mogao dobiti veliko pojačanje?
Povratak kapitena na teren u finišu prvenstva mnogo bi značio za ekipu trenera Cihata Arslana, koji nema veliki broj kvalitetnih igrača u svome rosteru

Kapiten Zeničana se oporavlja od povrede

NK Čelik bi u finišu Premijer lige mogao dobiti veliko pojačanje?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon 26. kola u Premijer ligi nalaze se na šestom mjestu s 35 bodova. Zeničani su "izborili" opstanak u Premijer ligi što je bio i cilj kluba u ovoj sezoni.

Za razliku od posljednje dvije sezone, crno-crveni su u sigurnoj luci i do kraja prvenstva izvjesnija je borba za gornji dio tabele, nego da ekipa završi ispod šeste pozicije na kojoj se trenutno nalazi. Čelik je na proljeće ostvario četiri pobjede, dva remija i jedan poraz. Posljednja utakmica i visok poraz 5:2 od ekipe Krupe ,vratio je NK Čelik na fabričke postavke, ali i realnost.

Ko prati klub s Bilinog polja, te zna s kakvim igračkim kadrom raspolaže Cihat Arslan, onda je svjestan da crno-crveni nemaju širinu u igračkom kadru. Bez obzira na sve zahvaljujući velikoj borbi na terenu i odnosu prema crno-crvenom dresu Zeničani su uspjeli uvezati nekoliko dobrih partija te se do kraja sezone potajno nadaju i borbi za izlazak u Evropu.

Jedan igrač kojeg su mnogi zaboravili ili otpisali mogao bi da bude prevaga za Zeničane u finišu sezone. Riječ je o kapitenu Fenanu Salčinoviću, koji još nije upisao nastup u drugom dijelu sezone. Ovaj ofanzivac povrijedio se u prijateljskoj utakmici protiv Novog Travnika, te je propustio sedam proljetnih kola.

Kada će se ovaj nogometaš koji jednim potezom može riješiti utakmicu, kontaktirali smo doktora NK Čelik, koji nam je kazao kakve probleme s povredama ima kapiten Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kao što znate Salčinović se povrijedio u prijateljskoj utakmici, imao je povredu potkoljenice mišića. Nakon što smo to sanirali desila se povreda leđa na jednom od treninga, radili smo terapije i uspjeli da ga oporavimo, ali na jednom od treninga osjetio je bol u koljenu, tako da je još nepoznato kada će nazad na teren. Medicinski tim kluba čini sve da ga osposobi da bude u konkurenciji za sastav, kada će to biti još ne znamo, dosta toga zavisi i od njega. Nadam se uskoro da će se vratiti na teren jer mnogo znači njegov povratak za samu ekipu", kazao je za SportSport.ba Faruk Hodžić doktor kluba s Bilinog polja.

Salčinovićev povratak sigurno bi dao dodatnu širinu u rosteru kod trenera Cihata Arslana, koji je i sam više puta priznao da nema veliki broj kvalitetnih igrača. Čelik u naredna tri kola ima utakmice protiv Tuzla Citiya, Zvijezde 09 i GOŠK-a, te će ove utakmice dati odgovor hoće li se Zeničani do samog kraja boriti za izlazak u Evropu ili će se pak zadovoljiti sredinom tabele.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fce
Idemo Celik klub koji bi trebao svake godine da igra u evropi moze i mora puno vise sretno
5 1
andi
Bla,bla,bla,bla,23 godine bla,bla,gasi ljude u čeliku,petardu dobiti od zadnjeg na tabeli je bruka,potjrati tog cigana iz čelika,ma koji investitor,FUDO je glavni investitor,opčina plača pokradene pare reprogram,obečava premije,EVROPA ZAGARANTOVANA BILA,,sada je fora cilj opstanak,pa svake godine je opstanak,BRUKA I SRAMOTA U GRADU SE ZOVE ČELIK,,ne Čelik kao klub nego ljudi koji ga vode 23 i kradu...JOŠ I OVAJ CIGAN DOŠAO I NAPRAVIO JOŠ 500 HILJADA DUGA..
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi