Arslanagić i Standard upisali 14. ovosezonski trijumf

Jupiler liga, 21. kolo

Arslanagić i Standard upisali 14. ovosezonski trijumf

Lider belgijske Jupiler lige Standard Liege je u okviru posljednjeg susreta 21. kola ovoga takmičenja na gostovanju kod Kortrijka upisao visoku pobjedu od 5:1.

Prvoplasiranom timu fudbalskog prvenstva Belgije nije trebalo dugo da stigne do vodstva u ovome susretu. Već u 6. minuti Van Damme je pogodio za vodstvo gostiju, a samo sedam minuta kasnije Ezekiel, asistent kod prvog gola, udvostručio je vodstvo Standarda.

Isti fudbaler je u prvoj minuti sudijske nadoknade povisio vodstvo gostiju na 3:0.

U 55. minuti domaći fudbaleri su golom Coulibaly smanjili svoj zaostatak za liderom, ali to je bilo sve što su uspjeli. 

Batshuayi je u 60. minuti povisio na 4:1, da bi konačnih 5:1 postavio De Camargo u 78. minuti utakmice. Rezultat je mogao biti povoljniji po domaćine, ali je Santini u 67. minuti utakmice propustio realizovati penal.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Vrijedi istaći da je fudbaler bh. korijena Dino Arslanagić koji igra na poziciji stopera odigrao svih 90 minuta u redovima pobjedničkog tima.

Jupiler liga, 21. kolo:
Kortrijk - Standard Liege 1:5 (Coulibaly 55 / Van Damme 6, Ezekiel 13, 45+1, Batshuayi 60, de Camargo 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije