Arslanagić sa klupe gledao Batshuayinov hat-trick

Nova pobjeda Standarda

Arslanagić sa klupe gledao Batshuayinov hat-trick

Standard iz Liježa nastavio je sa dominacijom u belgijskoj Pro ligi, u kojoj su nakon sedam odigranih kola i dalje lideri na tabeli sa maksimalnim učinkom od sedam pobjeda.

Ekipa za Dine Arslanagića koja do ovoga kola nije primila niti jedan pogodak danas je slavila na gostovanju kod Ostendea sa 4:2. 

Ipak, nije sve najbolje krenulo po lidera belgijskog prvenstva jer je već u 13. minuti na semaforu stajalo 1:0 u korist domaćina, nakon što je mrežu Kawashime pogodio Depoitre.

Ipak, u periodu od 24. do 39. minute gosti su sa tri postignuta gola uspjeli totalno preokrenuti rezultata. Prvo je na 1:1 izjednačio Ezekiel, da bi gostima prednosti donio Batshuayi golovima u 31. i 39. minuti.

Sjajnu partiju napadač Standarda zaokružio svojim trećim, a četvrtim pogotkom njegovog tima u 58. minuti. Već tada je bilo jasno da fenjaraš Oostende se teško može nečemu nadati. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Dvije minute kasnije poraz je podnošljivijim učinio Dessaer koji je smanjio na 4:2

Belgijska Pro liga, 8. kolo:
Oostende - Standard Liege 2:4 (Depoitre 13, Dessaer 60 / Ezekiel 24, Batshuayi 24, 31, 39)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.