Arslanagićev Standard ponizio Zukanovićev Gent

Standard u Evropskoj ligi

Arslanagićev Standard ponizio Zukanovićev Gent

Edmir Škorić

Nogometaši Standarda deklasirali su u Liegeu Gent sa visokih 7:0 i izborili nastup u Evropskoj ligi sljedeće sezone.

U finalu play-offa za plasman u Evropsku ligu, Standard i Gent odigrali su dva susreta. U prvom je Gent slavio minimalnu pobjedu, čiji su nogometaši priuštili veliko razočarenje svojim navijačima u uzvratu.

Standard je nakon 15 minuta imao 2:0. Batshuayi je zabio u četvrtoj minuti, a Bulot u 15. Sjajni M'Poku je s dva pogotka do kraja prvog dijela riješio sve dileme oko putnika u Evropu. U nastavku još dva gola u mreži nemoćnog gosta. 

Prvo je rezervista Ghoochannejhad u 73. minuti zabio za nedostižnih 5:0, a onda M'Poku šest minuta kasnije još jednom zabija s bijele tačke i dolazi do hat-tricka. U 83. minuti Ghoochannejhad postiže svoj drugi gol za 7:0 i potpuni potop slabašne Gentove momčadi.

U odbrani Standarda svih 90 minuta odradio je potencijalni bh. reprezentativac Dino Arslanagić, a s druge strane naš reprezentativni stoper Ervin Zukanović, koji zajedno sa svojim suigračima neće po lijepome pamtiti ovo gostovanje.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Pro liga, play-off za Evropsku ligu:

Standard - Gent 7:0 (Batshuayi 4, Bulot 15, M'Poku 35, 39 - penal, 79 - penal, Ghoochannejhad 72, 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.