Arslanagiću 90 minuta u pobjedi Standarda

Standard slavio

Arslanagiću 90 minuta u pobjedi Standarda

Midhat Šljivak

Fudbaleri Standarda iz Liježa savladali su danas u 25. kolu belgijske Jupiler lige na svom terenu Waregem rezultatom 2:0.

Iako su postignuta samo dva gola na ovom meču, prilika je itekako bilo. Prvo poluvrijeme je donijelo nekoliko jako dobrih pokušaja na obje strane, ali mreže su mirovale, te se na odmor otišlo bez golova.

Sličan fudbal se igrao i u nastavku susreta. Redale su se šanse, a nešto bolju igru je Standard krunisao pogotkom u 70. minuti. Za 1:0 je pogodio M'Poku.

Do kraja susreta bilo je još nekoliko pokušaja na obje strane. Konačan rezultat od 2:0 postavio je Van Damme u 79. minuti, te Standard ovom pobjedom i dalje suvereno drži vrh Jupiler lige.

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dino Arslanagić odigrao je svih 90 minuta za Standard.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Jupiler liga, 25. kolo:

Standard - Waregem 2:0 (M'Poku 70', Van Damme 79')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije