Arteta razočaran nakon poraza od Uniteda
FOTO - EPA

Ronaldo i društvo slavili 3:2

Arteta razočaran nakon poraza od Uniteda

A. Beganović

Sjajan meč u derbiju 14. kola Premiershipa odigrali su Manchester United i Arsenal.

Slavio je United reziultatom 3:2, a trener Topnika Mikel Arteta bio je razočaran nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. On smatra da su njegovi izabranici imali konce igre u svojim rukama, ali da su smiješnim greškama dozvolili protivniku da na kraju trijumfuje.

"Nakon prvog postignutog gola imali smo potpunu kontrolu utakmice, ali smo napravili smiješne pogreške, gubili loptu u opasnim zonama. I drugo poluvrijeme smo počeli savršeno, imali smo punu kontrolu nad utakmicom", rekao je Arteta.

Razočaran je menadžer Topnika igrom u odbrani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Trebali smo pokazati zrelost, ali nismo se snašli u situaciji. Kada u takvom trenutku ne postignete treći pogodak, teško je računati na povoljan ishod utakmice. Napravili smo glupe greške, dali im loptu i dali priliku protivniku da vjeruje u svoju snagu. Nismo igrali dovoljno samouvjereno u obrani, što je dovelo do ovakvog rezultata", zaključio je Arteta.

Dodajmo da se Arsenal nakon 14 kola nalazi na 5. mjestu tabele sa 23 boda, dok je United sedmoplasirani sa dva boda manje.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi